Κεντρική A2 Οφείλουμε να προστατεύσουμε την ανταγωνιστικότητα της Α2 και να την αναβαθμίσουμε!

Οφείλουμε να προστατεύσουμε την ανταγωνιστικότητα της Α2 και να την αναβαθμίσουμε!

Πολλοί είναι αυτοί που ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος του μπάσκετ στη “βιτρίνα”!

Αυτή δεν είναι άλλη από την Basket League, αλλά και την Εθνική Ανδρών. Είδαμε ένα πετυχημένο ALL STAR GAME στη Θεσσαλονίκη, η Εθνική κάνει τρομερή πορεία και θέλει την πρώτη θέση στον όμιλο και άλλες συγκυρίες της παρούσης που δείχνουν καλά σημάδια για το ελληνικό μπάσκετ στην συνολική του πορεία.

Επειδή όμως σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς της κατάστασης στο ελληνικό μπάσκετ έχει αρχίσει να στερεύει η ανάδειξη νέων παικτών και η αιμοδοσία των εθνικών ομάδων, υπάρχει η ανάγκη για να γίνει η Α2, αλλά και η παλιά Α1 όσο γίνεται αρωγός και σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια.

Είναι πολύ σημαντικό που η δεύτερη τη τάξει κατηγορία που έχει πολλές ομάδες στην επαρχία και βλέπουμε να δημιουργούνται και νέοι πυρήνες. Οι μεγαλύτεροι σύλλογοι θα πρέπει να προωθήσουν ή να συνεργάζονται με ομάδες της δικής τους επιλογής τα ταλέντα σε μικρότερη ηλικία, αφού πρώτα βρουν κοινό τόπο συνεννόησης. Επίσης θα πρέπει να προβληματίσει πως οι βετεράνοι παίκτες βρίσκουν τόσο λαμπρό πεδίο δράσης και μάλιστα είναι οι κορυφαίοι των ομάδων τους…Ο Ηρακλής το καλοκαίρι έκανε ένα γενναίο… “παιδόμάζωμα”, κάποια σωματεία της Αθήνας τόλμησαν και ζήτησαν διεθνείς των μεγάλων ομάδων για να “ψηθούν” στην Α2 και παράλληλα υπάρχουν κάποια ζωντανά παραδείγματα που αποτελούν εξαιρέσεις στην επαρχία. 

Επίσης, οι νέοι παίκτες θα πρέπει να αντιληφθούν πως να στελεχώνουν κατά καιρούς τη δωδεκάδα μιας ομάδας Α1, δε τους εξασφαλίζει και εξέλιξη. Αν δε δουλέψουν, δε ζητήσουν να αγωνιστούν σε ομάδες που θα τους εμπιστευτούν και αν δεν πείσουν τους προπονητές τους πως είναι έτοιμοι, καμία παρουσία στην Εθνική Παίδων, Εφήβων και Νέων , δε θα τους μετατρέψει από “βάτραχους” σε “πρίγκιπες” μπασκετικά!

Η Ελλάδα είναι από τις πιο δυνατές χώρες στην κατάκτηση μεταλλίων σε μικρές ηλικίες με ταβάνι φυσικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εφήβων το 1995! Η Α2 θα πρέπει να αποτελέσει το προπύργιο όλης αυτής τη προσπάθειας πριν είναι αργά. Οι νέοι παίκτες πρέπει να βρουν σε όλες τις ομάδες, ειδικά σε αυτές που έχουν συγκεκριμένες βλέψεις, χώρο και χρόνο, για να είναι έτοιμοι, όταν πρέπει! Το ταλέντο από μόνο του, ποτέ δεν έφτασε…

ΥΓ…Οσο περνάει ο καιρός θα κρίνονται και περισσότερα για πλέι οφ και πλέι άουτ. Οι διαιτητές θα πρέπει να περνούν απαρατήρητοι και οι ομάδες να ασχολούνται με την ουσία στις ανακοινώσεις τους. Η Α2 είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα παρά την απουσία μιας κεντρικής διαχείρισης και την έλλειψη ενός πανελλήνιου τηλεοπτικού φορέα. Αξιοποιήστε τη δυναμική της, πριν είναι αργά!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε A2

Δειτε επισης

Πρόεδρος Απόλλωνα: «Το γήπεδο θα γέμιζε, όμως πάνω από όλα η υγεία»

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται αύριο από τον Απόλλωνα στην Πάτρα, με το διακύβευμα να είναι ο τ…