Κεντρική NBA Ο Τζέιμς Χάρντεν σε νέες, εξωφρενικές επιδόσεις! (vid)
NBA

Ο Τζέιμς Χάρντεν σε νέες, εξωφρενικές επιδόσεις! (vid)

james harden

Το φράγμα της λογικής έχει φθάσει στα άκρα με τον Τζέιμς Χάρντεν φέτος. Ο “Beard” μετρά 36.5 πόντους ανά αγώνα τη φετινή σεζόν, στην υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 32 ετών και την καλύτερη όλων των εποχών, παίρνοντας εξ ολοκλήρου στην πλάτη του την ομάδα του Χιούστον. Ο εν ενεργεία MVP έδωσε το δικό του σόου και μέσα στο Φοίνιξ, σπρώχνοντας τους Ρόκετς σε μια ξεκάθαρη νίκη με 118-110 απέναντι στους απόλυτος ουραγούς της Δύσης.

Ο Χάρντεν, λοιπόν, τελείωσε το ματς με 44 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 38 λεπτά συμμετοχής, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (10/13 δίποντα, 5/13 τρίποντα, 9/11 βολές), τα οποία φαντάζουν ακόμα καλύτερα αν συνυπολογίσει κανείς την ποιότητα και τη δυσκολία των σουτ που παίρνει πάνω του!

Οι τρόποι, μέσω των οποίων ο Χάρντεν χειραγωγεί την αντίπαλη άμυνα, έχουν γίνει πλέον ευρέως γνωστοί. Ο σούπερ-σταρ των Ρόκετς σάρωσε στο παιχνίδι ένας-εναντίον-ενός με απανωτά step-back και side-step, αντιμετωπίζοντας κάθε είδος πιθανής άμυνας! Οι Σανς του έκαναν νταμπλ-τιμ ψηλά ή του έκοβαν εξ ολοκλήρου τον διάδρομο από τα αριστερά αλλά ο “Beard” δεν μασούσε. Χάρη στη δύναμή του αλλά και στην δεξιοτεχνία του με την μπάλα στα χέρια, είχε την ικανότητα να μπαίνει στο καλάθι από όπου επιθυμούσε.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρντεν σκόραρε 14 πόντους στην 4η περίοδο, καθιστώντας οριστική την επικράτηση του Χιούστον, καθώς το Φοίνιξ είχε κόψει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα.

Δεν γίνεται, βέβαια, να γραφτεί οτιδήποτε για τον Χάρντεν, δίχως να γίνει αναφορά στα μυθικά ρεκόρ του. Ειδικότερα, με τους 43 πόντους που πέτυχε, κατάφερε να επεκτείνει το σερί του στα 27 ματς με +30 πόντους, διατηρώντας την 3η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών και προσεγγίζοντας τα 31 σερί ματς, στα οποία ο Γουιλτ Τσέιμπερλεϊν είχε ξεπεράσει το αριθμό αυτό! H top επίδοση, βέβαια, η οποία φθάνει στα 65 ματς κι ανήκει επίσης στον Τσέιμπερλεϊν, φαντάζει απλησίαστη.

Ακόμη, ο Χάρντεν έφθασε τα 20 φετινά ματς με +40 πόντους, 13 περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη! Μονάχα οι Τσέιμπερλεϊν (3 φορές) και Μάικλ Τζόρνταν είχαν περισσότερα ματς με +40 πόντους πριν από το All-Star Game, με τον σούπερ-σταρ του Χιούστον να υποχρεώνει τους στατιστικολόγους να “ξεσκονίζουν” αρχεία τα οποία είχαν μπει στο “ράφι” τις 3 τελευταίες δεκαετίες!

Τέλος, ο Χάρντεν έχει βάλει 40 πόντους σε τουλάχιστον 20 από τα πρώτα 50 παιχνίδια της σεζόν, συμπληρώνοντας τη σχετική, ιστορική λίστα, η οποία περιλαμβάνει μονάχα τους Τζόρνταν, Τσέιμπερλεϊν και Ρικ Μπάρι.

Όλα αυτά για έναν παίκτη που ξεπερνά τους 40 πόντους ανά αγώνα στα τελευταία 30 ματς που έχει δώσει, με τον ίδιο να δηλώνει ευθαρσώς: “Τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει“. Πρόκειται για έναν εκ των ελάχιστων παικτών που μπορούν να υποστηρίξουν σε υπερθετικό βαθμό τη δήλωση αυτή…

Τα highlights του Χάρντεν

https://www.youtube.com/watch?v=G9SvsXy4L2A

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…