Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο Σπανούλης “συνάντησε” τον Γιαννάκη

Ο Σπανούλης “συνάντησε” τον Γιαννάκη

spanoulis1

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη στην Λήμνο κόντρα στον Ήφαιστο και ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε τα στατιστικά και τα ρεκόρ που προέκυψαν από την αναμέτρηση. Το ρεκόρ που ξεχώρισε είναι το γεγονός πως ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην λίστα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην κατηγορία

Αναλυτικά το θέμα:

Οι δυο τους συνυπήρξαν αρχικά στο Μαρούσι, στη συνέχεια στην Εθνική ομάδα και ακολούθως στον Ολυμπιακό. Από σήμερα και μέχρι τις αρχές Μαρτίου όταν και θα επαναρχίσει το Πρωτάθλημα, θα συνυπάρχουν και στην ίδια θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην κατηγορία. Ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε σήμερα τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Μπορεί ο αρχηγός του Ολυμπιακού να μην έκανε ένα βήμα προς την ιστορική πρωτιά των εύστοχων τρίποντων αφού είχε 0/2 στη Λήμνο, όμως πραγματοποιώντας το 493ο παιχνίδι του στην κατηγορία, έφτασε τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην 5η θέση της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64).

Ακόμη με τα τρία εύστοχα δίποντα του, ο Σπανούλης έφτασε στην 7η θέση της σχετικής λίστας της Betshop Basket League τον Μάικ Μπατίστ. Αμφότεροι έχουν πια από 1.081.

Πέραν των δύο επιτευγμάτων του Σπανούλη…

*Ο Γιώργος Πρίντεζης με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, έφτασε τον Χρήστο Ταπούτο στα 1.035 και στη 14η της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Με τις τρεις ασίστ που είχε στο παιχνίδι της Λήμνου, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έφτασε τις 679 στην καριέρα του στην κατηγορία κι «έπιασε» στη 19η θέση τον Γιάννη Σιούτη.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ολυμπιακός σημείωσε τις μεγαλύτερες επιδόσεις του τόσο σε εύστοχα δίποντα έχοντας 29 (είχε 27 στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου και κόντρα στην Κύμη) όσο και σε προσπάθειες με 50 (είχε από 46 στα ματς του πρώτου γύρου με την Κύμη και τον Ήφαιστο).

*Στον αντίποδα οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν τις μικρότερες φετινές επιδόσεις τους τόσο στις βολές με τρεις εύστοχες (είχαν από οχτώ στο ματς του πρώτου γύρου με τον Ήφαιστο, κόντρα στον Πανιώνιο αλλά και τον ΠΑΟΚ) όσο στα τρίποντα με τέσσερα εύστοχα, όσα είχαν και στο ματς της 14ης αγωνιστικής με τον Χολαργό.

Έπρεπε να περάσουν 16 αγωνιστικές για να μείνει ο Ολυμπιακός χωρίς τάπα σε ένα παιχνίδι του. Είναι η τέταρτη ομάδα με μηδενική επίδοση σε αυτήν την αγωνιστική μετά τους Περιστέρι Βίκος Cola, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ κάτι που είχε γίνει και στη 14η αγωνιστική από Κολοσσό H Hotels, ΠΑΟΚ, Περιστέρι Βίκος Cola και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Από την άλλη πλευρά…

*Ο Ήφαιστος έμεινε για δεύτερη μόλις φορά σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ έχοντας εννιά. Είχε επτά στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Τόντρικ Γκότσερ με τους πέντε πόντους του, ξεπέρασε τους 500 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…