Κεντρική NBA Ο “καλλιτέχνης”, Νίκολα Γιόκιτς (vid)
NBA

Ο “καλλιτέχνης”, Νίκολα Γιόκιτς (vid)

nikola jokic

Με 20.7 πόντους, 10.7 ριμπάουντ κι 7.7 ασίστ ανά αγώνα, ο Νίκολα Γιόκιτς ηγείται των καταπληκτικών Ντένβερ Νάγκετς και φροντίζει να συναρπάζει κάθε μέρα με την ευστροφία και τη φινέτσα που χαρακτηρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού του. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αποτέλεσαν ακόμη ένα “θύμα” του Σέρβου αστέρα κι η ομάδα του Κολοράντο κατέκτησε ακόμη μια σπουδαία νίκη, στη “μάχη” για τη διατήρηση της 2ης θέσης στη Δυτική Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, ο Γιόκιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 36 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής, πετυχαίνοντας το 42ο φετινό νταμπλ-νταμπλ του σε 59 ματς (7ος σε ολόκληρο το NBA) και χάνοντας στο “νήμα” το 13ο τριπλ-νταμπλ, παραμένοντας, βέβαια, στη 2η θέση της εν λόγω λίστας.

Ο Γιόκιτς έκανε πολλή δουλειά στο ποστ, τόσο σκοράροντας, όσο και πασάροντας μέσα από τα νταμπλ-τιμ. Ακόμη, έβγαινε στο μεσαίο ποστ και συνεργαζόταν άψογα με τους περιφερειακούς, είτε με give-n-go (το έχουν εξελίξει στον μέγιστο βαθμό), ή σε πικ-εν-ρολ συνθήκες. Επίσης, δούλεψε αρκετές hand-off συνεργασίες, προκειμένου οι κοντοί να μπουν με αξιώσεις στον κεντρικό διάδρομο και να τραβήξουν την προσοχή της άμυνας.

Το μακρινό σουτ είναι ακόμη ένα στοιχείο που καθιστά ξεχωριστό τον Γιόκιτς, έχοντας 4/7 τρίποντα στη χθεσινή αναμέτρηση. Τα φετινά του ποσοστά δεν είναι ικανά να “θαμπώσουν” το κοινό (31.7% με 1.1 εύστοχο τρίποντο ανά αγώνα) αλλά αρκούν για να κρατήσουν απασχολημένη την άμυνα.

Τα highlights του Γιόκιτς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…