Κεντρική NBA Ο “εθισμός” του Γουέστμπρουκ στα τριπλ-νταμπλ συνεχίζεται! (vid)
NBA

Ο “εθισμός” του Γουέστμπρουκ στα τριπλ-νταμπλ συνεχίζεται! (vid)

russell westbrook

Για 3η συνεχόμενη σεζόν, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έχει μέσους όρους τριπλ-νταμπλ ανά αγώνα, έστω κι αν δεν είναι πια ο απόλυτος ηγέτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο “Westbeast” έχει κάνει ένα βήμα πίσω συγκριτικά με τις προηγούμενες 2 σεζόν, αφήνοντας τον Πολ Τζορτζ να είναι το alpha-dog της ομάδας αλλά η ικανότητά του να γεμίζει τη στατιστική του υπηρεσία παραμένει αψεγάδιαστη!

Πιο αναλυτικά, στη χθεσινή νίκη των Θάντερ εναντίον των Χιτ, ο Γουέστμπρουκ είχε 14 πόντους, 12 ριμπάουντ και 14 ασίστ, με 6/10 σουτ και 4 λάθη. Αυτό ήταν το 18ο φετινό τριπλ-νταμπλ για τον “αστέρα” της Οκλαχόμα, όντας μακράν πρώτος στη σχετική λίστα (ακολουθούν Σίμονς και Γιόκιτς με 8) ενώ, σημείωσε κι ένα ιδιόμορφο ρεκόρ.

Ο Γουέστμπρουκ, λοιπόν, πέτυχε το 5ο συνεχόμενο τριπλ-νταμπλ του, στο 4ο σχετικό σερί της καριέρας του. Το γεγονός ότι το πέτυχε ξανά τον φέρνει πρώτο στη σχετική λίστα, ξεπερνώντας τον Όσκαρ Ρόμπερτσον!

Επίσης, με το χθεσινό του τριπλ-νταμπλ, ο Γουέστμπρουκ έφθασε τα 121 στην καριέρα του, ευρισκόμενος στο 3ο σκαλί του “βάθρου”, πίσω μονάχα από τον Όσκαρ Ρόμπερτσον και τον Μάτζικ Τζόνσον. Ακόμη, είναι ο μόνος παίκτης στα χρονικά της λίγκας με συνεχόμενες σεζόν, στις οποίες έχει τριπλ-νταμπλ μέσους όρους, είχε πετύχει 42 τριπλ-νταμπλ τη σεζόν 2016-17 (τα πιο πολλά στην ιστορία του NBA σε μία αγωνιστική περίοδο) ενώ ηγείται του πρωταθλήματος στην εν λόγω κατηγορία επί 5 σερί σεζόν!

Τα highlights του Γουέστμπρουκ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…