Κεντρική NBA Ο Κέβιν Ντουράντ κι η μετωπική “σύγκρουση” με τους δημοσιογράφους (vid)

Ο Κέβιν Ντουράντ κι η μετωπική “σύγκρουση” με τους δημοσιογράφους (vid)

durant 2

Ο Κέβιν Ντουράντ θα μείνει ελεύθερος το επερχόμενο καλοκαίρι, καθώς το συμβόλαιό του με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δεν είναι εγγυημένο για τη σεζόν 2019-2020. Ο “KD” έχει player option για την επόμενη χρονιά αλλά είναι δεδομένο ότι δεν θα την “σηκώσει” ώστε θα τεστάρει την επερχόμενη ελεύθερη αγορά, με τις φήμες περί αποχώρησής του από τους πρωταθλητές να έχουν “γιγαντωθεί”.

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, τα media φουσκώνουν καταστάσεις σε υπερβολικό βαθμό και “εθίζονται” στη δημιουργία φανταστικών σεναρίων, μόνο και μόνο για να κάνουν το περιεχόμενό τους πιο ελκυστικό για τον αναγνώστη.

Η σχέση ανάμεσα στους αθλητικούς δημοσιογράφους και τους απόλυτους πρωταγωνιστές του έργου, δηλαδή τους αθλητές μπορεί να περάσει ανάμεσα από “κύματα” ακόμα και στις καλύτερες “οικογένειες”, δηλαδή στο NBA…

Ο Ντουράντ, λοιπόν, αποφάσισε να “απασφαλίσει” στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από το ματς εναντίον των Σπερς, μιλώντας ευθέως για το κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι δημοσιογράφοι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αναφορικά με την επικείμενη free-agency και τα σενάρια που τον συνδέουν με τους Νιου Γιορκ Νικς.

Ο “πύρινος” λόγος του Ντουράντ ξεκίνησε αμέσως μετά τον παρακάτω, μίνι-διάλογο ανάμεσα σε αυτόν κι έναν δημοσιογράφο.

Αναλυτικά ο διάλογος

  • -Δεν έχεις μιλήσει και πολύ τελευταία. Υπάρχει κάτι στο μυαλό σου ή είναι απλά σύμπτωση;”
  • -Τι σε νοιάζει;
  • -Επειδή συνήθως μιλάς…
  • -Απλά δεν έχω όρεξη να μιλήσω τις τελευταίες μέρες.
  • -Έγινε κάτι συγκεκριμένο;
  • -Όχι, απλά δεν έχω όρεξη.
  • -Μήπως έχει να κάνει με τη συζήτηση για την ελεύθερη αγορά;
  • -Αυτή τη συζήτηση την κάνετε μόνοι σας. Δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα.
  • -Προφανώς είσαι γύρω από αυτή τη “φασαρία” όλον αυτό τον καιρό. Σε ενοχλεί περισσότερο φέτος;
  • -Απλά δεν είναι απαραίτητο.

Ο Ντουράντ είχε επιλέξει να μην μιλάει στους δημοσιογράφους τις τελευταίες ημέρες αλλά αυτή τη φορά, αποφάσισε να “σπάσει” τη σιωπή του με πολύ δυναμικό τρόπο, προκαλώντας “ηλεκτρισμό” στην ατμόσφαιρα.

Αρχικά, έβαλε στο στόχαστρο τον Ίθαν Στράους, φημισμένο ρεπόρτερ του The Athletic, ο οποίος είχε γράψει ένα άρθρο, στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο Ντουράντ θα πάει στους Νικς, σύμφωνα με πολλούς παράγοντες της λίγκας: “Έχετε εδώ πέρα έναν τύπο, τον Ίθαν Στράους, ο οποίος έγραψε τη γνώμη του για όλα αυτά και τα έκανε να φαίνονται λες και τα είπα εγώ. Δεν έχω καμία σχέση με τους Νικς, ούτε ξέρω ποιον αντάλλαξαν για τον Πορζίνγκις κι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση μαζί μου. Το μόνο που κάνω είναι να προσπαθώ να παίξω μπάσκετ”.

Στη συνέχεια, ο Ντουράντ τόνισε εμφατικά: “Έρχεστε εδώ κάθε μέρα και με ρωτάτε για την ελεύθερη αγορά, ρωτάτε τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου και φανατίζετε τον κόσμο. Απλά αφήστε μας να παίξουμε μπάσκετ! Και τώρα που δεν θέλω να μιλήσω σε εσάς, το πρόβλημα είναι δικό μου; Ελάτε τώρα, ωριμάστε. Ναι, εσείς. Ωριμάστε! Έρχομαι εδώ και κάνω τη δουλειά μου κάθε μέρα, δεν προκαλώ το παραμικρό πρόβλημα, προσπαθώ να είμαι όσο πιο καλός παίκτης γίνεται. Ποιο είναι το δικό σας πρόβλημά;

“Γιατί να σας μιλήσω; Μήπως αυτό θα με βοηθήσει να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου; Δεν εμπιστεύομαι κανέναν σας. Κάθε φορά που λέω κάτι, αυτό αλλάζει και μεταφράζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Απλά θέλω να παίξω μπάσκετ. Θέλω να έρθω στο γήπεδο και μετά να πάω σπίτι μου. Αυτό είναι όλο. Μήπως είναι πρόβλημα κι αυτό;”, είπε χαρακτηριστικά ο “KD”.

Μετά από όλη αυτή την “καταιγίδα”, ο Ντουράντ δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τον αγώνα που είχε μόλις ολοκληρωθεί. Η υπομονή του, όμως, είχε εξαντληθεί, καθώς αναφώνησε: “Φθάνει! Ξέρω ότι δεν σας ενδιαφέρουν αυτά” κι αποχώρησε εκνευρισμένος.

Το βίντεο με τη συνέντευξη Τύπου του Κέβιν Ντουράντ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…