Κεντρική NBA Ο Γιάννης, το ρεκόρ του Σακίλ κι η βελτίωση στα τρίποντα! (vid)
NBA

Ο Γιάννης, το ρεκόρ του Σακίλ κι η βελτίωση στα τρίποντα! (vid)

giannis antetokounmpo 10

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε δυναμικά στα παρκέ μετά την απουσία του από το ματς κόντρα στους Μάτζικ και οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στο “διπλό” εναντίον των ουραγών, Σικάγο Μπουλς. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ δεν παρέλειψε να ξεδιπλώσει το all-around παιχνίδι του αλλά και να εγκαθιδρύσει τη δική του κυριαρχία κάτω από τα δύο καλάθια, συνεχίζοντας να ηγείται της κορυφαίας ομάδας του φετινού NBA.

Πιο αναλυτικά, ο Αντετοκούνμπο πέτυχε 29 πόντους, μάζεψε 17 ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασίστ κι έκοψε 3 σουτ των αντιπάλων του σε 35 λεπτά συμμετοχής, με 9/13 σουτ και 9/14 βολές. Αυτό ήταν το 12ο φετινό του παιχνίδι με +25 πόντους, +15 ριμπάουντ και +5 ασίστ, με τον “Greek freak” να βάζει το όνομά του δίπλα σε εκείνο του Σακίλ Ο΄Νιλ, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που επανέλαβε το κατόρθωμα αυτό!

Πλέον, οι Γιάννης και “Σακ” είναι οι μόνοι παίκτες με τα συγκεκριμένα νούμερα από τη σεζόν 1976-1977, δηλαδή από την ένωση του NBA με το ABA.

Παράλληλα, αυτή ήταν μόλις η φορά στην καριέρα του, στην οποία ο Γιάννης φθάνει τους 29 πόντους, τα 17 ριμπάουντ και τις 8 ασίστ σε ένα ματς. Οι προηγούμενες δύο περιπτώσεις, μάλιστα, εντοπίζονται εντός της φετινής σεζόν (πηγή: Basketball-reference).

Το χθεσινό ήταν το 39ο φετινό νταμπλ-νταμπλ του Αντετοκούνμπο σε σύνολο 52 συμμετοχών, με τον 24χρονο αστέρα να φιγουράρει στην θέση της σχετικής λίστας, μαζί με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Το “βάθρο” των πρωτοπόρων αποτελείται από τους Εμπίιντ, Γκομπέρ και Ντράμοντ, σύμφωνα με το ESPN.

Επίσης, η ενθάρρυνση του Αντετοκούνμπο από τον κόουτς, Μάικ Μπούντενχολζερ να επιχειρεί περισσότερα τρίποντα, έχει αποδώσει καρπούς. Εντός των 5 παιχνιδιών, στα οποία έχει δώσει το παρών τον Φεβρουάριο, ο Γιάννης μετρά 6/14 τρίποντα, με ποσοστό ευστοχίας 42.8% ενώ έχει 12/31 “βόμβες” στα τελευταία 10 ματς που έχει αγωνιστεί, στην προσπάθειά του να γίνει λιγότερο διστακτικός και να εκμεταλλευτεί τον ελεύθερο χώρο που του δίνουν άπαντες οι αντίπαλοί του πίσω από τα 7.25! Μπορεί η μηχανική του στο σουτ να παρουσιάζει αρκετές δυσλειτουργίες και να τον εμποδίζει από το να γίνει μόνιμα και σταθερά απειλητικός αλλά η ψυχολογική τόνωση μπορεί από μόνη της να του ανεβάσει το ποσοστό ευστοχίας!

Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς στο παρακάτω βίντεο τις κορυφαίες στιγμές του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο χθεσινό ματς εναντίον των Μπουλς. Οι τρομερές spin-moves του (σήμα κατατεθέν από τότε που μπήκε στο NBA) αλλά κι ο ταχυδυναμικός τρόπος που μπαίνει προς το καλάθι είναι πραγματικά αξιομνημόνευτα στοιχεία.

Τα highlights του Γιάννη Αντετοκούνμπο

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…