Κεντρική NBA Ο Άντονι Ντέιβις έμεινε στους Πέλικανς και το “σήριαλ” συνεχίζεται
NBA

Ο Άντονι Ντέιβις έμεινε στους Πέλικανς και το “σήριαλ” συνεχίζεται

anthony davis

Το πολυαναμενόμενο «μπαμ», το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ισχυρή σεισμική δόνηση στα θεμέλια του NBA δεν έγινε ποτέ. Ο Άντονι Ντέιβις παρέμεινε μέλος των Νιου Όρλεανς Πέλικανς, με την προθεσμία των ανταλλαγών για τη φετινή σεζόν να εκπνέει πριν από λίγο και με πάμπολλα ερωτηματικά να δημιουργούνται, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στην εν λόγω υπόθεση.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι οι Λος Άντζελες Λέικερς προσέφεραν γη και ύδωρ, προκειμένου να προσγειώσουν τον Ντέιβις στο Χόλιγουντ, η ομάδα της Νέας Ορλεάνης ήταν ανένδοτη. Οι Λέικερς ήταν πρόθυμοι να θυσιάσουν ολόκληρο τον νεαρό τους κορμό (Κούζμα, Ίνγκραμ, Μπολ, Χαρτ, Ζούμπατς), καθώς και δύο ντραφτ-πικ πρώτου γύρου αλλά οι Πέλικανς αρνήθηκαν, προτιμώντας να κάνουν υπομονή ως το καλοκαίρι.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες «πάγωσαν» τόσο πολύ, που δεν υπήρχε καν επικοινωνία μεταξύ τους τη σημερινή ημέρα όπου εξέπνεε η προθεσμία των ανταλλαγών! Η τελευταία φορά που οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών μίλησαν μεταξύ τους ήταν τη Δευτέρα κι όπως μετέδωσε, μάλιστα, η ρεπόρτερ του ESPN, Ραμόνα Σέλμπερν “Ο χρόνος που μίλησαν οι δύο πλευρές τη Δευτέρα ισοδυναμεί με μια παραγγελία από την… Domino’s Pizza!

Το όνομα του Άντονι Ντέιβις θα κυριαρχήσει ξανά στην επικαιρότητα το καλοκαίρι, όταν οι Μπόστον Σέλτικς θα μπουν στο παιχνίδι της διεκδίκησής του. Υπενθυμίζεται ότι οι «κέλτες» δεν θα μπορούν να κάνουν κίνηση για τον «AD” έως και την 1η Ιουλίου εξαιτίας του περιβόητου “Rose Rule” που απαγορεύει τη συνύπαρξη των τρεχόντων συμβολαίων του Ντέιβις και του Κάιρι Έρβινγκ στην ίδια ομάδα. Ο Έρβινγκ, όμως, μένει ελεύθερος εντός εκείνης της ημερομηνίας, κατά την οποία θα ανοίξει η free-agency.

Υπάρχει η πεποίθηση, βέβαια, ότι οι Λέικερς θα κάνουν ξανά την ίδια προσφορά το καλοκαίρι, όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ των L.A Times, Νταν Βόικ. Η επιθυμία του Ντέιβις να πάει στους Λέικερς είναι δεδομένη (το έχει δηλώσει ξεκάθαρα) αλλά οι συνθήκες θα είναι τελείως διαφορετικές σε λίγους μήνες, καθώς η Βοστόνη θα έχει τα καλύτερα assets προς ανταλλαγή ενώ, η ομάδα που θα έχει το νο.1 του Ντραφτ στο χέρι της θα διαθέτει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί.

Αυτή τη στιγμή, βέβαια, το ζήτημα που θεωρείται «φλέγον» είναι το τι θα γίνει με τον Ντέιβις στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά με τη φανέλα των Πέλικανς σε περίπτωση που δεν ανταλλαχθεί πριν από την trade deadline. Η ομάδα, όμως, του απαγόρευσε να δώσει το παρών στα δύο τελευταία ματς, παρότι ήταν ιατρικά έτοιμος και πλήρως απαλλαγμένος από τον τραυματισμό του στο δάχτυλο.

Το σενάριο να μπει στον “πάγο” ο Ντέιβις φαντάζει αρκετά λογικό, με δεδομένο ότι οι Πέλικανς θέλουν να χτίσουν γύρω από τον νεαρό κορμό τους και να κοιτάξουν την επόμενη μέρα. Κάτι τέτοιο, όμως, ενδέχεται να έχει οικονομικές επιπτώσεις, καθώς η λίγκα έχει αποδείξει ότι είναι αρκετά αυστηρή απέναντι σε ομάδες που κρατούν εσκεμμένα τους αστέρες τους εκτός παρκέ.

Τη φετινή σεζόν, ο Ντέιβις αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι ο κορυφαίος ψηλός του πλανήτη, έχοντας 29.3 πόντους, 13.3 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ ανά αγώνα, πετυχαίνοντας ρεκόρ καριέρας στις κατηγορίες αυτές. Οι Πέλικανς βρίσκονται στη 13η θέση της Δύσης με ρεκόρ 24-31 (4-10 δίχως τον Ντέιβις), 6 νίκες μακριά από την 8η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…