Κεντρική NBA Ο Αντετοκούνμπο επέστρεψε, οι Μπακς πέρασαν από το Σικάγο! (vids)

Ο Αντετοκούνμπο επέστρεψε, οι Μπακς πέρασαν από το Σικάγο! (vids)

giannis bucks bulls

Χάρη σε ένα σερί 12-2 στα τελευταία λεπτά, οι Μιλγουόκι Μπακς πάτησαν το “γκάζι” κι εξαφανίστηκαν από τα “μάτια” των Μπουλς, επικρατώντας με 112-99 μέσα στο Σικάγο! Πρόκειται για τη 13η νίκη των “ελαφιών” στα τελευταία 15 ματς, με τους πρωτοπόρους της λίγκας (ρεκόρ 42-14) να υποδέχονται μετά περισσής χαράς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πίσω στα παρκέ μετά από την προχθεσινή απουσία του κόντρα στο Ορλάντο.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας σούπερ-σταρ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 29 πόντους, 17 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 35 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 7/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 9/14 βολές! Ο Λάουρι Μάρκανεν προσπαθούσε να τον μαρκάρει με πολύ φιλότιμο τρόπο, έχοντας ως στόχο να του “κόβει” το δεξί χέρι και να τον ωθεί προς τα αριστερά αλλά ο Αντετοκούνμπο έβρισκε, προφανώς, τον δρόμο προς το καλάθι, τόσο στο μισό, όσο και στο ανοικτό γήπεδο.

Οι καλύτερες στιγμές του Αντετοκούνμπο

Οι Μπακς, μάλιστα, φρόντισαν να συνεχίσουν το σερί νικών στα παιχνίδια από ήττα. Η ομάδα του Γουισκόνσιν μετρά 14 επιτυχίες σε ισάριθμα ματς έπειτα από κάποιο ανεπιτυχές αποτέλεσμα, όντας η μοναδική ομάδα της λίγκας που έχει πετύχει κάτι τέτοιο!

Οι Μπουλς έτρεξαν ένα σερί 11-0 στην 4η περίοδο, μετατρέποντας το 100-86 σε 100-97, κυρίως χάρη σε πόντους κοντά στο καλάθι αλλά και στη scoring παρουσία του Ζακ ΛαΒίν. Το Μιλγουόκι, όμως, απάντησε δυναμικά στα τελευταία 2:40, μετατρέποντας το σκορ σε 107-97 και “καθαρίζοντας” το ματς. Ο Έρικ Μπλέντσο έπαιξε τον πιο σπουδαίο ρόλο στον clutch χρόνο, ευστοχώντας σε συνεχόμενα τρίποντα.

Ο Μπλέντσο ήταν κι ο άμεσος συμπρωταγωνιστής των Μπακς, έχοντας συνολικά 19 πόντους. Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον σταμάτησε στους 17 πόντους με 3/5 τρίποντα ενώ ο Κρις Μίντλετον σκόραρε 16 πόντους με 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ο Ερσάν Ιλιασόβα έφερε 12 πόντους σε 18 λεπτά από τον πάγκο.

Από την άλλη, ο Μάρκανεν είχε 21 πόντους αλλά με μόλις 6/21 σουτ, όντας εξουθενωμένος από την άμυνα πάνω στον Αντετοκούνμπο, με τον Ζακ ΛαΒίν να παίρνει την “μπαγκέτα” και να σκοράρει 27 πόντους. Ο νεοφερμένος, Ότο Πόρτερ έβαλε 17 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ ενώ ο Κρις Νταν διέλυσε τη στεφάνη με 1/9 σουτ!

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=6PqF7j-KXBo

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Άρης – Κολοσσός 60-69

Με ηγέτη τον Μπραΐκοβιτς, ο Κολοσσός «λύγισε» τον Άρη. Ο Κολοσσός Ρόδου έχοντας στη θέση τ…