Κεντρική NBA Ντουράντ, Κάρι και Τόμπσον: Η τριάδα που “καταπίνει” τα ρεκόρ (vids)
NBA

Ντουράντ, Κάρι και Τόμπσον: Η τριάδα που “καταπίνει” τα ρεκόρ (vids)

curry durant thompson

Όταν μια τριάδα παικτών αποτελείται από τον κορυφαίο σουτέρ όλων των εποχών, έναν εκ των καλύτερων all-around σκόρερ της ιστορίας αλλά κι ένα πραγματικό “sniper”, είναι δεδομένο ότι οι επιθετικές επιδόσεις της θα αγγίξουν ιστορικά επίπεδα. Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ και Κλέι Τόμπσον ένωσαν τις δυνάμεις τους εναντίον των Χιτ και οδήγησαν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στην 40ή φετινή τους νίκη, σε μια από τις κορυφαίες συνδυαστικές τους παραστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Ντουράντ σταμάτησε στους 39 πόντους με 16/24 σουτ και 6/10 βολές, σκοράροντας 11 συναπτούς πόντους στην 4η περίοδο!

Τα highlights του Ντουράντ

https://www.youtube.com/watch?v=pAGJQlqHF90

Ο Κάρι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους (4/8 δίποντα, 5/10 τρίποντα) σε 36 λεπτά συμμετοχής.

Τα highlights του Κάρι

https://www.youtube.com/watch?v=UZ7dIqynPrU

Ο τρίτος της “παρέας”, Κλέι Τόμπσον, έφθασε τους 29 πόντους με 6/13 τρίποντα.

Τα highlights του Τόμπσον

https://www.youtube.com/watch?v=PgVBn8QoFsk

Συνδυαστικά, λοιπόν, η τριάδα των Γουόριορς σταμάτησε στους 93 πόντους, σημειώνοντας την 3η κορυφαία σχετική επίδοσή τους εντός των 2.5 σεζόν που συνυπάρχουν στην ομάδα του Όκλαντ! Στις 8 περιπτώσεις που έχουν κατορθώσει να ξεπεράσουν τους 90 πόντους, το Γκόλντεν Στέιτ μετρά ισάριθμες νίκες, αν και το σερί αυτό κόντεψε να καταρριφθεί χθες, καθώς χρειάστηκαν δύο βολές του ΝτεΜάρκους Κάζινς αλλά κι ένα αμφιλεγόμενο no-call, ώστε η αποστολή να στεφθεί με επιτυχία.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι Κάρι, Ντουράντ και Τόμπσον έφθασαν τους 25 πόντους έκαστος σε ένα ματς για 12η φορά. Μόνο 4 3άδες στην ιστορία του NBA το έχουν καταφέρει αυτό περισσότερες φορές, με την απίθανη scoring τριάδα από τους “πυραυλοκίνητους” Νάγκετς της δεκαετίας του ’80 (Άλεξ Ίνγκλις, Κίκι Βάντεγουεϊ, Νταν Ίσελ) να φιγουράρει στην κορυφή (31 φορές).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…