Κεντρική Basket League ΑΕΚ Νικολάου: “Προχωράμε και μαζεύουμε κούπες”

Νικολάου: “Προχωράμε και μαζεύουμε κούπες”

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου, σε δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ ΦΜ, αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της ομάδας με την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, άλλα και στο γενικότερο πλάνο του πρόεδρου, Μάκη Αγγελόπουλου για τους “κιτρινόμαυρους”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Νικολάου:

Για τη νέα κατάκτηση τροπαίου από την ΑΕΚ: “Το ότι θα φτάναμε τόσο μακριά δεν το περίμενε κανείς. Αρχίζω βέβαια να συνειδητοποιώ ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά, αν και πέρυσι με την κατάκτηση του Champions League πίστευα ότι οι επιτυχίες ήρθαν νωρίς. Παρόλο που κάποιοι λένε αυτά που λένε, εμείς προχωράμε και μαζεύουμε κούπες”.

Για το περιβόητο “Μάκη, στα τρώνε” και την Ευρωλίγκα: “Υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι οι οποίοι για κάποιον λόγο δεν πιστεύουν αυτά που γίνονται και χρειάζονται κι άλλα σαν άπιστοι Θωμάδες. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι κάθε φορά να αποδεικνύουμε πόσο καλοί είμαστε και πόσο μακριά μπορούμε να πάμε. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διχοτομημένο και δεν βλέπω ελπίδα όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενοποίησης, που είναι η μόνη ελπίδα για να καταλάβει κανείς ότι είναι κανονικό σπορ.”

Ζούμε σε ένα καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού. Υπάρχει η ΑΕΚ και η κάθε ΑΕΚ σε άλλες χώρες που είναι μεγάλο όνομα και διεκδικεί τον δικό της χώρο και δεν της το επιτρέπουν. Υπάρχει μια εταιρική λίγκα και από την άλλη μια λίγκα που προσπαθεί να αναδείξει ομάδες μέσω της αγωνιστικής κατάκτησης. Για ποιον λόγο να υπάρχουν πρωταθλήματα αν οι θέσεις είναι δεσμευμένες»;

Για το αν συναντήθηκε ο Αγγελόπουλος με τον Μπερτομέου: “Δεν υπήρξε ποτέ συνάντηση με τον κ. Μπερτομέου. Αν έγινε κάτι τυχαία, είναι άλλο. Επίσημα όμως, όχι”.

Για τις προσπάθειες της ΑΕΚ να αλλάξει το τοπίο: “Η ΑΕΚ κάνει ό,τι μπορεί για να ισχυροποιεί τη θέση της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός ο οποίος προκαλεί τεράστιο πρόβλημα. Ο κ. Αγγελόπουλος κάνει προσπάθειες με κάποιους άλλους και θα δούμε πού θα το φτάσουμε. Βήμα-βήμα και μεθοδικά κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Καταφέραμε κάποια πράγματα γρηγορότερα απ’ όσο περιμέναμε. Δεν υπάρχει όμως ελπίδα για κάτι καλύτερο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο δεν είναι ενοποιημένο το ευρωπαϊκό μπάσκετ”.

Για το χάσμα ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα: “Ανήκουμε στο Champions League, θεωρούμε ότι έτσι πρέπει να είναι οι διοργανώσεις. Τα τελευταία χρόνια η FIBA προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι καλό. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει ενοποίηση. Δεν είμαι αισιόδοξος γιατί δεν βλέπω κάτι από την άλλη πλευρά, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα υπερισχύσει η λογική. Γιατί να υπάρχει ακόμα αυτή η ιστορία; Πρέπει να δώσουμε όλοι μια μάχη για να ενοποιηθεί το μπάσκετ”.

Για την ατμόσφαιρα στο Ρίο: “Το κλίμα στον τελικό ήταν λίγο πιο έντονο, αλλά χωρίς να υπάρχουν παρεξηγήσεις, με εξαίρεση αυτό που έγινε με τον τεχνικό της Φλαμένγκο, ο οποίος δεν κατάλαβε την κίνηση του κ. Μπάνκι. Ήταν μια όμορφη εμπειρία γενικά. Θα μπορούσε να υπάρχει παραπάνω κόσμος, αλλά αυτό δεν μειώνει την επιτυχία του πρώτου Final-4 για το Διηπειρωτικό Κύπελλο”.

Για το θέμα του γηπέδου: “Είναι ένα θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Αγγελόπουλος και μας βάζει… πιπέρι όταν μιλάμε γι’ αυτό δημόσια. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα γίνει και πρέπει να γίνει για να υλοποιήσει ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα πράγματα που έχει στο μυαλό του για την ομάδα”.

Για τη μικρή προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο: “Είναι μια απορία γιατί δεν έρχεται ο κόσμος, αλλά πρέπει να σκεφτούμε επίσης ότι ο κόσμος της ΑΕΚ έχει πικραθεί πάρα πολύ. Έχει δει δυο ομάδες του στη Β’ και τη Γ’ κατηγορία. Δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση από τη μια μέρα στην άλλη να έρχεται συνέχεια στο γήπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αγκαλιάσει περισσότερο το εγχείρημα του κ. Αγγελόπουλου και αν αυτό θα γίνει στο δικό μας σπίτι, ακόμα καλύτερα”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συνέντευξη Τύπου του Μάκη Αγγελόπουλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ, ο πρόεδρος της Ένωσης, Μάκης Αγγελόπουλος, θα παραχωρήσ…