Κεντρική NBA Νίκη-“θρίλερ” για τους Μπακς στην παράταση μέσα στο Σακραμέντο! (vid)

Νίκη-“θρίλερ” για τους Μπακς στην παράταση μέσα στο Σακραμέντο! (vid)

giannis antetokounmpo 15

Σε μια “μάχη” που κατακλύστηκε από ανατροπής και σπουδαία σουτ, οι Μιλγουόκι Μπακς “επιβίωσαν”, επικρατώντας των Σακραμέντο Κινγκς με 141-140 στην παράταση! Μπορεί να έφθασε κοντά στην “αυτοκτονία” αλλά η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο τα κατάφερε, σημειώνοντας την 9η σερί εκτός έδρας νίκη της. στο πιο μεγάλο σχετικό “ράλι” του Μιλγουόκι εντός των τελευταίων 34 ετών.

Συνολικά, αυτή ήταν η 6η σερί νίκη για τους Μπακς, στο μεγαλύτερο σερί της λίγκας αυτή τη στιγμή ενώ, τα “ελάφια” ολοκλήρωσαν τον Φεβρουάριο με το καταπληκτικό ρεκόρ 10-1! Η εξωπραγματική απόδοσή τους από τα Χριστούγεννα και μετά (ρεκόρ 25-4) είναι αυτή που τους επιτρέπει να στρογγυλοκάθονται στην κορυφή ολόκληρου του NBA με 47-14, 2.5 νίκες πάνω από τους Τορόντο Ράπτορς και με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας να μοιάζει εξαιρετικά πιθανό, κόντρα σε κάθε πιθανή πρόβλεψη που έγινε πριν από το ξεκίνημα της σεζόν!

Οι Μπακς έχασαν διαφορά 13 πόντων στην 4η περίοδο, με τους Κινγκς να στέκονται εξαιρετικά και να βρίσκουν σουτ υψηλής ποιότητας στα πιο κρίσιμα σημεία. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε τη διαφορά στο +5 με 1:54 για το φινάλε, απαντώντας στο τρίποντο του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς αλλά ο Χάριστον Μπαρνς έβαλε “φωτιά” στο γήπεδο με νέα “βόμβα” (122-124). Ο Μπογκντάνοβιτς σκόραρε εκ νέου για την ισοφάριση ενώ ο Γουίλι Κόλεϊ-Στάιν έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.

Τότε ήταν που μίλησε η κλάση του Έρικ Μπλέντσο. Ο ταχυδυναμικός γκαρντ τελείωσε το ματς με 26 πόντους, 12 ριμπάουντ και 13 ασίστ, στο 5ο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του αλλά η clutch παρουσία του ήταν που ξεχώρισε. Αρχικά, ισοφάρισε το σκορ με λέι-απ σε 126-126 (11.4” πριν από το φινάλε) ενώ “κλείδωσε” τον ΝτιΆαρον Φοξ στην εκπνοή, με το ματς να πηγαίνει στον έξτρα χρόνο.

Στην παράταση, οι Μπακς είχαν προβάδισμα εξ αρχής χάρη στις επιτυχημένες άμυνες και τις τρίποντες “βόμβες” αλλά χρειάστηκε το τεράστιο τρίποντο του Μάλκολμ Μπρόγκντον με 16.4” για το φινάλε, ώστε να ξεδιαλύνει την κατάσταση. Το Μιλγουόκι ήταν εύστοχο στις βολές του και δεν κινδύνευσε μετέπειτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για μόλις 24 λεπτά, καθώς είχε μόλις επιστρέψει από τον τραυματισμό του στο γόνατο. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…