Κεντρική NBA Μυθικός Πολ Τζορτζ! Ρεκόρ καριέρας με 10 τρίποντα (vid)
NBA

Μυθικός Πολ Τζορτζ! Ρεκόρ καριέρας με 10 τρίποντα (vid)

paul george

Το Μαϊάμι δεν ξυπνά και τις καλύτερες αναμνήσεις στον Πολ Τζορτζ. Ο σούπερ-σταρ των Θάντερ υπέστη 3 σερί αποκλεισμούς από τους Χιτ, τις ημέρες που ηγούνταν των Ιντιάνα Πέισερς (2012-2014), 2 εκ των οποίων στους Τελικούς της Ανατολής ενώ, υπήρχε περίοδος που ο Τζορτζ είχε χάσει 11 συνεχόμενες φορές μέσα στην American Airlines Arena, σύμφωνα με το ESPN!

Τα δεδομένα, όμως, έχουν αλλάξει άρδην. Το Μαϊάμι δεν είναι πια ομάδα πρωταθλητισμού κι ο Τζορτζ φαντάζει να είναι “σεληνιασμένος”, παίζοντας μακράν το κορυφαίο μπάσκετ της ζωής του. Μπορεί ο μήνας να άλλαξε αλλά ο 28χρονος αστέρας παραμένει “καυτός”, διαλύοντας τα διχτάκια με απανωτά τρίποντα και καταρρίπτοντας το ρεκόρ καριέρας του!

Συγκεκριμένα, ο Τζορτζ οδήγησε την Οκλαχόμα στη νίκη με 108-92, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 43 πόντους και 10/16 τρίποντα! Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που ευστοχεί τόσες φορές πίσω από τα 7.25 ενώ, είχε ακόμη 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4/7 δίποντα και 5/6 βολές, όλα αυτά σε 35 λεπτά συμμετοχής!

Επίσης, τα 10 τρίποντα αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας, τόσο των Θάντερ όσο και των προγόνων τους, των Σιάτλ Σόνικς! Η προηγούμενη top επίδοση άνηκε στον “σεσημασμένο” σουτέρ, Ντέιλ Έλις, ο οποίος είχε σκοράρει 9 τρίποντα τον Απρίλιο του 1990, σε αναμέτρηση εναντίον των Κλίπερς.

https://twitter.com/statmuse/status/1091563964096499712

Η πλειοψηφία των τριπόντων του Τζορτζ επιτεύχθηκαν μετά από ντρίμπλα σε pull-up συνθήκες, με το χέρι του να είναι ζεστό από την 1η περίοδο, εκεί όπου πέτυχε 16 πόντους. Ό,τι είδος άμυνας κι αν δοκίμασαν οι Χιτ (man-to-man, ζώνες, παγίδες), δεν υπήρχε αντίδοτο για τον Τζορτζ, ο οποίος θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν με τα κατορθώματά του σε άμυνα κι επίθεση.

Ο Τζορτζ μετρά πλέον 27.6 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ανά αγώνα ενώ έχει και 2.3 κλεψίματα σε κάθε ματς. Είναι μακράν ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός του πρωταθλήματος, όντας πρώτος σε deflections, ο καλύτερος στο να ανακτά χαμένες μπάλες αλλά κι ο κορυφαίος στους πόντους μετά από λάθη αντιπάλων. Πρόκειται για την επιτομή του two-way παίκτη και το γεγονός ότι διαθέτει τα “κλειδιά” των Θάντερ έχει εκτοξεύσει το potential του στα ύψη.

Τα highlights του Πολ Τζορτζ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…