Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπλατ: “Ο Ολυμπιακός είναι ο μπασκετικός παράδεισος και ποιος δε θέλει να το ζήσει” (vid)

Μπλατ: “Ο Ολυμπιακός είναι ο μπασκετικός παράδεισος και ποιος δε θέλει να το ζήσει” (vid)

davied blatt olympiakos

Ένα ωραίο αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Μπλατ ετοίμασε η Ευρωλίγκα. Η διοργανώτρια αρχή εστίασε στον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος δήλωσε πως η ομάδα του Πειραιά είναι μπασκετικός παράδεισος.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπλατ:

“H προπονητική είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά. Να κοουτσάρεις είναι απλά ένα μέρος όσων κάνεις. Κάθε προπονητής πρέπει να είναι ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, κάποιες φορές δυστυχώς εγκληματολόγος, σίγουρα δάσκαλος μα πάνω απ΄ όλα πρέπει να είναι άνθρωπος.

Λέω στους παίκτες μου… Να παίξουμε το παιχνίδι όπως μπορούμε και τότε κάτι καλό θα συμβεί.

Όταν πας σε μία ομάδα μία από τις αρετές που πρέπει να έχεις είναι να είσαι ο εαυτός σου. Δε χρειάζεται να μιμηθείς κανέναν. Να φέρνεις τον εαυτό σου στο πρόγραμμα της ομάδας. Τότε οι παίκτες θα σε σεβαστούν διότι ξέρουν πως είσαι εσύ και όχι κάποιος άλλος που προσπαθείς να γίνεις. Και σε ανθρώπινο χαρακτήρα και σε επαγγελματικό χαρακτήρα.

Σε αυτή τη φάση της ζωής μου δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να συνεργαστώ με σπουδαία ονόματα ή με πιο νεαρούς παίκτες. Για να έχει φτάσει κάποιος παίκτης να είναι σταρ σημαίνει πως έχει τα χαρακτηριστικά και τις αξίες που εσύ θες να υπάρχουν σε μία ομάδα.

Εγώ έχω στόχο να είμαι ο εαυτός μου και να δημιουργήσω ένα περιβάλλον ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Με την ελπίδα να είναι κι ένα νικηφόρο περιβάλλον το οποίο θα κρατήσει καιρό.

Ενέργεια, προσπάθεια και πάθος αναφέρω στους παίκτες μου.

Όλοι κοιτάνε το ρεκόρ σαν μέτρο σύγκρισης, αλλά έχω διαφορετική άποψη. Κρίνω την απόδοσή μας μέσα από την καθημερινή δουλειά που κάνουμε, από την συνέπεια των παικτών μου, από την επικοινωνία και τον σεβασμό μεταξύ των παικτών μου.

Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα ακολουθούν ένα μονοπάτι, μία διαδικασία. Όταν δουλεύεις σωστά κάποια στιγμή ξέρεις πως θα ανταμειφθείς και θα βρεθείς εκεί που θες.

Αν δεν είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις, να περάσεις από σκαμπανεβάσματα, να περάσεις από τις απογοητεύσεις ώστε να βρεθείς από το Α στο Ω, δεν είσαι ρεαλιστής.

Μάλλον είναι σωστό αυτό που λέμε πως μετά τις ήττες μαθαίνεις καλύτερα διότι έχεις μία καλή αφορμή να βελτιωθείς, αν δεις τα λάθη σου και να αναθεωρήσεις ορισμένα πράγματα αν χρειάζεται.

Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω στον Ολυμπιακό ήταν εύκολη απόφαση. Υπάρχει ενθουσιασμός από τους οπαδούς, οι Έλληνες λατρεύουν το μπάσκετ. Δε θα μπορούσα να έρθω σε επαφή με ανθρώπους που δεν έχουν ενδιαφέρουν και ενθουσιασμό. Έχουν πάθος για το άθλημα και την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι ο μπασκετικός παράδεισος και ποιος δε θέλει να το ζήσει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Χάνει το ματς με Βίρτους ο Μονέκε

Ο Τσίμα Μονέκε δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Βίρτους. Η Μπασκόνια και η Βίρτους θα διεκδικήσ…