Κεντρική NBA Καταιγιστικοί Ράπτορς! Απίθανη 2η περίοδος κόντρα στους Σέλτικς (vid)
NBA

Καταιγιστικοί Ράπτορς! Απίθανη 2η περίοδος κόντρα στους Σέλτικς (vid)

kawhi leonard kyrie irving

Οι Τορόντο Ράπτορς συνέτριψαν τους Μπόστον Σέλτικς με 118-95, στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες που λογίζονταν ως τα μεγάλα φαβορί της Ανατολής πριν από το ξεκίνημα της σεζόν! Οι Καναδοί, βέβαια, χρησιμοποίησαν ως “άρμα μάχης” την απίθανη απόδοσή τους εντός της 2ης περιόδου, πατώντας “γκάζι” κι αφήνοντας οριστικά πίσω τους την ομάδα της Βοστόνης, της οποίας η αστάθεια συνεχίζεται με επικίνδυνους ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, οι Ράπτορς πέτυχαν επιμέρους σκορ της τάξεως του 36-13 στη 2η περίοδο και πήγαν στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ με 21 πόντους (66-45). Μέσα σε αυτό το σκορ, μάλιστα, περιλαμβάνεται κι ένα σερί 18-0, καθώς το Τορόντο έτρεξε στον αιφνιδιασμό, έπαιξε πικ-εν-ρολ κι ευστοχούσε πίσω από τη γραμμή του τριπόντου μέσω σκριν μακριά από την μπάλα αλλά και πικ-εν-ποπ.

Από την άλλη, η επίθεση των Σέλτικς ήταν πλήρως στατική κι οι πάσες των παικτών δεν ήταν κι οι καλύτερες δυνατές. Αν προστεθούν και τα λάθη στο “μείγμα” αλλά κι οι πόντοι που δέχθηκαν εξαιτίας αυτών, τότε ολοκληρώνεται η εικόνα της καταστροφής για την ομάδα του Μπραντ Στίβενς.

Αυτό, μάλιστα, ήταν το 3ο συνεχόμενο παιχνίδι, στο οποίο οι Σέλτικς “καταποντίζονται” στη 2η περίοδο, καθώς “χάνουν” με μέσο όρο διαφοράς 16.3 πόντων στο διάστημα αυτό, απέναντι σε Ράπτορς, Νικς και Μπουλς αντίστοιχα, δεχόμενοι τουλάχιστον 33 πόντους κάθε φορά.

Οι Σέλτικς ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 38.4% στα σουτ εντός πεδιάς, έναντι 48.9% των Ράπτορς, ενώ είδαν τους Πασκάλ Σιάκαμ (25 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4/5 τρίποντα) και, φυσικά, τον Καουάι Λέοναρντ (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 26 λεπτά) να τους “κατατροπώνουν”. Το ρεκόρ τους βρίσκεται πλέον στο 37-24 και τους τοποθετεί στην 5η θέση της Ανατολής, 2 νίκες πίσω από την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο αλλά κι 9.5 νίκες (!) μακριά από την κορυφή.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=r3Cu5nkdqPA

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…