Κεντρική NBA Ιδού η πρώτη προσφορά των Λέικερς για τον Άντονι Ντέιβις!
NBA

Ιδού η πρώτη προσφορά των Λέικερς για τον Άντονι Ντέιβις!

anthony davis

Οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς έχουν ήδη ξεκινήσει να ακούνε προσφορές για τον Άντονι Ντέιβις, έπειτα από την απόφαση του ατζέντη του, Ριτς Πολ να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του πελάτη του. Ο “Brow” έχει ζητήσει ανταλλαγή, με τους Λος Άντζελες Λέικερς να έχουν συνδεθεί άμεσα μαζί του, καθώς αποτελούν τον νο.1 προορισμό για εκείνον, αλλά με τις πρώτες τους προσπάθειες να πέφτουν πάνω σε “τοίχο”.

Συγκεκριμένα, η πρώτη προσφορά των Λέικερς περιελάμβανε τους Κάιλ Κούζμα, Λόνζο Μπολ, Ραζόν Ρόντο και Μάικλ Μπίσλι, καθώς κι ένα ντραφτ πικ πρώτου γύρου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του “γκουρού”, Άντριαν Γουοζναρόφσκι.

Οι Πέλικανς, βέβαια, δεν έχουν καν μπει στον κόπο να απαντήσουν στις εν λόγω προσφορές. Πρώτον, οι Λέικερς έχουν συμπεριλάβει μονάχα 2 από τα 4 σπουδαία ταλέντα του ρόστερ τους σε κάθε πακέτο ανταλλαγής που έχουν προτείνει (Κούζμα, Μπολ, Ίνγκραμ, Ζούμπατς) ενώ η Νέα Ορλεάνη ενδεχομένως να απαιτήσει τουλάχιστον τρεις εξ αυτών -αν όχι και τους τέσσερις- προκειμένου να συζητήσει ενδεχόμενη συμφωνία.

Δεύτερον, η δουλειά δεν πρόκειται να γίνει με την προσφορά μονάχα ενός ντραφτ-πικ πρώτου γύρου. Τα εν λόγω assets είναι υπερπολύτιμα κι οι Πέλικανς θα ζητήσουν περισσότερα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι, στην πρόσφατη ανταλλαγή για τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, οι Μάβερικς υποχρεώθηκαν να συμπεριλάβουν 2 ντραφτ-πικς πρώτου γύρου, με το ένα εξ αυτών, μάλιστα, να είναι μη προστατευμένο.

Επίσης, οι Λέικερς οφείλουν να απορροφήσουν κάποιο από τα μεγάλα συμβόλαια των Πέλικανς, ώστε να τους προσφέρουν οικονομική “ανακούφιση” στο σάλαρι καπ. Πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική, προκειμένου να ανταλλαχθεί ένας σούπερ-σταρ, με την ομάδα του Χόλιγουντ να μην έχει κάνει ακόμη μια τέτοια προσφορά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προθεσμία των ανταλλαγών λήγει το βράδυ της Πέμπτης (7/2, 22:00 ώρα Ελλάδος), οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος, ώστε οι διαπραγματεύσεις να ωριμάσουν και να οδηγήσουν σε εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι κυνηγούν την απόκτηση του Ντέιβις εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, δεν μπορούν να μπουν σε διαπραγματεύσεις εξαιτίας του περιβόητου “Rose rule”, ο οποίος απαγορεύει στους “κέλτες” να έχουν ταυτόχρονα στην ομάδα τα τρέχοντα συμβόλαια των Ντέιβις και Κάιρι Έρβινγκ. Σε περίπτωση που ο Ντέιβις δεν μετακινηθεί τώρα, θα αποτελέσουν το μεγάλο φαβορί για την ανταλλαγή του το καλοκαίρι, όταν ο Έρβινγκ θα είναι free-agent και με δεδομένο ότι διαθέτουν τα καλύτερα ανταλλάγματα στο ρόστερ τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…