Κεντρική NBA Η τεράστια νίκη των Λέικερς του ΛεΜπρόν κι η “σκιώδης” διαιτησία (vids)
NBA

Η τεράστια νίκη των Λέικερς του ΛεΜπρόν κι η “σκιώδης” διαιτησία (vids)

lebron harden

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τόνισε πριν από μερικές ημέρες ότι θα υποχρεωθεί από τώρα να αυξήσει τα επίπεδα έντασης στο παιχνίδι του, προκειμένου να βάλει τους Λος Άντζελες Λέικερς στον ίσιο δρόμο και να τους δείξει τον δρόμο προς τα πλέι-οφ. Ο “Βασιλιάς”, λοιπόν, ενεργοποίησε το “turbo” τουλάχιστον 2 μήνες πριν από το συνηθισμένο, οδηγώντας την ομάδα του Χόλιγουντ στην ανατροπή και στην τεράστια νίκη κόντρα στο Χιούστον!

https://twitter.com/espn/status/1098826296522690561

Συγκεκριμένα, οι Λέικερς επιβλήθηκαν των Ρόκετς με 111-106, παρά το γεγονός ότι έχαναν έως και με 15 πόντους ενώ βρέθηκαν πίσω με 95-88, 7:44 πριν από το φινάλε! Όσον αφορά τον Τζέιμς, ο θρυλικός άσος ολοκλήρωσε το ματς με 29 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 40 λεπτά συμμετοχής, πετυχαίνοντας 16 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και συμβάλλοντας τα μέγιστα στη μεταμόρφωση της εικόνας των γηπεδούχων.

Με σερί 17-4 στην τελευταία περίοδο, το Λος Άντζελες πήρε οριστικά τον έλεγχο του ματς, με τον Τζέιμς να πετυχαίνει 8 πόντους στο διάστημα αυτό. Το προβάδισμα των Λέικερς επιμηκύνθηκε μέχρι τους 8 πόντους ως το φινάλε, με τους νικητές να έχουν 8/13 σουτ και 10/11 βολές στο τελευταίο δωδεκάλεπτο ενώ το Χιούστον σκόραρε μονάχα στα 7 από τα 19 σουτ των παικτών του.

Οι Λέικερς έχουν πλέον ρεκόρ 29-29 κι απέχουν 2.5 νίκες μακριά από την 8η θέση της Δύσης, η οποία οδηγεί στα πλέι-οφ.

Τα highlights του ΛεΜπρόν Τζέιμς

https://www.youtube.com/watch?v=MMLVwhzhwkE

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι οι Ρόκετς είχαν 2/12 τρίποντα στο εν λόγω χρονικό διάστημα ενώ δεν πήγαν ούτε μία φορά στη γραμμή των βολών στα τελευταία 20 λεπτά της αναμέτρησης! Κι όλα αυτά για μια ομάδα που διαθέτει τον Τζέιμς Χάρντεν, τον κορυφαίο παίκτη της υφηλίου στην εκμαίευση των φάουλ!

Μιας κι έγινε λόγος για τον Χάρντεν, ο “Beard” σκόραρε 30 πόντους με 11/24 σουτ ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής. Αυτό ήταν το 32ο σερί παιχνίδι με +30 πόντους για τον εν ενεργεία MVP, έχοντας πλέον το 2ο καλύτερο σχετικό “ράλι” στην ιστορία του NBA!

Στο εν λόγω παιχνίδι, όμως, ο Χάρντεν αποβλήθηκε με 6 φάουλ, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος, με τον ίδιο να εκνευρίζεται πάρα πολύ εξαιτίας των σφυριγμάτων του διαιτητή, Σκοτ Φόστερ. Ο Χάρντεν, μάλιστα, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος ρέφερι δεν πρέπει να διαιτητεύσει ξανά αγώνα των Ρόκετς, με το Χιούστον να έχει ρεκόρ 0-7 στα φετινά παιχνίδια που σφυρίζει ο Φόστερ, αποκαλώντας τον “αγενή και αλαζόνα”.

Επίσης, η τελευταία φορά που ο Χάρντεν είχε αποβληθεί από παιχνίδι ήταν τον Δεκέμβριο του 2017, με τον Φόστερ να βρίσκεται στο διαιτητικό τρίο εκείνου του παιχνιδιού ενώ, οι Ρόκετς σημείωσαν 3 ήττες στα εντός έδρας ματς των περσινών πλέι-οφ, όλες υπό τη διαιτησία του Φόστερ!

Με αυτά ως δεδομένα, είναι λογικό να έχει δημιουργηθεί η σκέψη στον Χάρντεν ότι “το θέμα είναι προσωπικό“.

https://twitter.com/Rockets__Nation/status/1098860184280084480

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …