Κεντρική NBA Γιάννης vs Ντόντσιτς: Η “μάχη” των Ευρωπαίων “αστέρων” (vids)
NBA

Γιάννης vs Ντόντσιτς: Η “μάχη” των Ευρωπαίων “αστέρων” (vids)

giannis doncic

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς μοιράστηκαν το ίδιο παρκέ για δεύτερη φορά φέτος, με τους δύο Ευρωπαίους σούπερ-σταρ να ηγούνται των αντίστοιχων ομάδων τους για πολλοστή φορά. Η δυναμική των Μιλγουόκι Μπακς, βέβαια, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των Ντάλας Μάβερικς, με την κορυφαία ομάδα του φετινού NBA να φεύγει με το “διπλό” από το Τέξας και με τον “Greek freak” να είναι μία κλάση ανώτερος από τους συναδέλφους του.

Ειδικότερα, ο Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 29 πόντους, 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 12/16 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 2/2 βολές ενώ υπέπεσε σε 3 λάθη κι έγραψε το τρομερό +25 στο plus/minus. Το φυσικό/αθλητικό πακέτο του Γιάννη ήταν απλά too-much για την “αδυνατισμένη” γραμμή ψηλών του Ντάλας, με τον Έλληνα “αστέρα” να σαρώνει στο μισό αλλά και το ανοικτό γήπεδο. Ο Μαξ Κλέμπερ ήταν αυτός που την “πλήρωσε” στις περισσότερες περιπτώσεις, με τον Αντετοκούνμπο να εκμεταλλεύεται τις συνθήκες και να σαρώνει κάτω από το καλάθι, είτε με ποσταρίσματα, είτε με drives.

Τα highlights του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Από την άλλη, ο Ντόντσιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ των Μάβερικς με 20 πόντους και 7/14 σουτ αλλά δεν ήταν ο συνηθισμένος, all-around εαυτός του, μαζεύοντας μόνο 3 ριμπάουντ και μοιράζοντας 2 ασίστ. Ο Σλοβένος “μάγος” έμεινε στο παρκέ για 27 λεπτά, καθώς οι Μάβερικς λειτουργούσαν καλύτερα με τους παίκτες του πάγκου στο παρκέ και χάρη σε αυτούς βρέθηκαν στο σημείο να μειώσουν τη διαφορά στην 3η περίοδο, προτού οι Μπακς πατήσουν ξανά “γκάζι” κι εξασφαλίσουν τη νίκη.

Στο διάστημα που έμεινε στο παρκέ, ο Ντόντσιτς κατέφυγε στις γνωστές του σταθερές: Συνεχές πικ-εν-ρολ, step-back τρίποντα και άψογη προστασία της μπάλας στα τελειώματα του κοντά στο καλάθι. Είναι δεδομένο, βέβαια, ότι θα του λείψει αρκετά ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν, με τον οποίο είχαν αναπτύξει μια άριστη συνεργασία στο πικ-εν-ρολ και με τον Ντουάιτ Πάουελ να είναι ο μόνος αθλητικός ψηλός που έχει απομείνει στο ρόστερ του Ντάλας.

Τα highlights του Ντόντσιτς

https://www.youtube.com/watch?v=pqNJnE8yRq8

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…