Κεντρική NBA Έλειψε ο Γιάννης, κατέρρευσαν οι Μπακς (vid)
NBA

Έλειψε ο Γιάννης, κατέρρευσαν οι Μπακς (vid)

aaron gordon khris middleton

Οι Μιλγουόκι Μπακς διαθέτουν πληθώρα εξαιρετικών παικτών αλλά ολόκληρο το οικοδόμημά τους είναι χτισμένο πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την “τερατώδη” ικανότητά του να σκοράρει κάτω από το καλάθι μέσω κάθε πιθανού τρόπου. Όταν, όμως, το κύριο θεμέλιο απουσιάζει, εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος να “καταρρεύσει” το κατασκεύασμα των “ελαφιών”.

Κάτι τέτοιο, λοιπόν, συνέβη και χθες. Ελλείψει του Έλληνα σούπερ-σταρ, οι Μπακς συνετρίβησαν με 103-83 από τους Ορλάντο Μάτζικ μέσα στο Μιλγουόκι, πετυχαίνοντας μακράν τη χειρότερη επιθετική τους συγκομιδή μέσα στη σεζόν!

Με την ήττα αυτή ολοκληρώθηκε και το σερί νικών για τους Μπακς, το οποίο σταμάτησε στις 6 επιτυχίες. Επίσης, πρόκειται μόλις για τη ήττα της ομάδας στα τελευταία 15 ματς, καθώς και για την ήττα μέσα στο Fiserv Forum.

Παρ’όλα αυτά, το Μιλγουόκι εξακολουθεί να διατηρεί το κορυφαίο ρεκόρ του NBA με 41-14, έχοντας τον ίδιο αριθμό νικών με τους Τορόντο Ράπτορς αλλά με 2 ήττες λιγότερες.

“Μάλλον θα πετάξουμε αυτό το ματς στα σκουπίδια και θα προχωρήσουμε”, τόνισε ο κόουτς των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ, ο οποίος είδε την ομάδα του να ολοκληρώνει το ματς με μόλις 32.6% στα σουτ εντός πεδιάς (!) και με 6/35 τρίποντα, αποτυγχάνοντας να ξεπεράσει το “φράγμα” των 20 πόντων στις 3 από τις 4 περιόδους!

Ο μόνος παίκτης με θετικά ποσοστά ευστοχίας ήταν ο Έρικ Μπλέντσο, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ των Μπακς με 19 πόντους και 7/13 σουτ ενώ μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Ο Μπρουκ Λόπεζ είχε 0/6 τρίποντα, ο Μάλκολμ Μπρόγκντον κομμάτιασε τη στεφάνη, κάτι απόλυτα ασυνήθιστο για εκείνον (4/18 σουτ) ενώ ο Κρις Μίντλετον δεν θα μπορούσε να διασωθεί από το “ναυάγιο ” (4/17 σουτ).

Για τους νικητές, ο Τζόναθαν Άιζακ σταμάτησε στους 17 πόντους, ο all-star, Νίκολα Βούτσεβιτς είχε 15 πόντους, 17 ριμπάουντ και 5 ασίστ ενώ ο Τέρενς Ρος σκόραρε επίσης 15 πόντους, προερχόμενος από τον πάγκο.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=yd73wBZmWvM

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…