Κεντρική NBA Ανταλλάχθηκε στους Ορλάντο Μάτζικ ο Μαρκέλ Φουλτζ!
NBA

Ανταλλάχθηκε στους Ορλάντο Μάτζικ ο Μαρκέλ Φουλτζ!

markelle fultz

Η πορεία του Μαρκέλ Φουλτζ στον πλανήτη του NBA από τότε που επιλέχθηκε στην κορυφή του Ντραφτ το 2017 δεν είναι καθόλου αυτή που θα περίμενε ο πρώην αστέρας του κολεγίου της Γουάσινγκτον. Ο Φουλτζ έχει δώσει το παρών μονάχα σε 33 ματς εντός των δύο πρώτων σεζόν του στη λίγκα, με μονάχα 7.7 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ ανά αγώνα και με ένα “σύνδρομο θωρακικής εξόδου” (πρόβλημα στο νεύρο από το κάτω μέρος του λαιμού έως τον ώμο) να είναι ο κύριος “υπαίτιος” της αγωνιστικής του καθίζησης, κάτι που πήρε πάνω από 1 χρόνο μέχρι να διαπιστωθεί.

Η υπομονή των Σίξερς, λοιπόν, εξαντλήθηκε, με τους ιθύνοντες της ομάδας να τον στέλνουν στους Ορλάντο Μάτζικ, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τον Τζόναθον Σίμονς, το ντραφτ πικ πρώτου γύρου των Θάντερ για το 2019 (προστατευμένο στις 20 πρώτες θέσεις) αλλά και το ντραφτ πικ δευτέρου γύρου των Καβαλίερς! Η είδηση αυτή κοινοποιήθηκε από τον ρεπόρτερ του ESPN, Άντριαν Γουοζναρόφσκι ενώ, περισσότερες λεπτομέρειες του deal έγιναν γνωστές από τον δημοσιογράφο του Ringer, Κέβιν Ο’Κόνορ.

Για τους Μάτζικ, πρόκειται για ένα εμφανές ρίσκο αλλά με πολύ μικρό διακύβευμα, μια win/win συνθήκη. Με δεδομένο το κενό που παρουσιάζουν στη θέση του πλέι-μέικερ, δεν χάνουν κάτι με το να ποντάρουν στις “κρυμμένες” ικανότητες του Φουλτζ, ο οποίος αναρρώνει ακόμα από τον τραυματισμό του και δεν έχει δώσει το παρών στα παρκέ από τις 20 Νοεμβρίου.

Από την άλλη, οι Σίξερς εμπλούτισαν ακόμη περισσότερο τον πάγκο τους με τον Σίμονς, του οποίου η απόδοση έχει πέσει στα “τάρταρα” φέτος (μόλις 6.9 πόντοι, 2.4 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ ανά αγώνα, 36.4% στα σουτ εντός παιδιάς). Παρ’όλα αυτά, έχει αποδείξει ότι είναι ένας σκληροτράχηλος αμυντικός με πολύ καλό φυσικό/αθλητικό πακέτο αλλά και slashing ικανότητα στην επίθεση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φουλτζ ανταλλάχθηκε μόλις μετά από 33 ματς στην ομάδα που τον επέλεξε στο Ντραφτ. Πρόκειται για τα λιγότερα παιχνίδια από παίκτη που επιλέχθηκε στο νο.1 του Ντραφτ προτού γίνει ανταλλαγή μετά το 1966!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…