Κεντρική NBA Ακαταμάχητοι Μπακς, πέρασαν πάνω από το Μπρούκλιν! (vids)

Ακαταμάχητοι Μπακς, πέρασαν πάνω από το Μπρούκλιν! (vids)

giannis antetokounmpo 3

Οι αποψιλωμένοι, Μπρούκλιν Νετς δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν υψηλό εμπόδιο για τους Μιλγουόκι Μπακς, μια ομάδα που έχει “ρολάρει” όπως σχεδόν καμία άλλη ομάδα φέτος στο NBA. Τα “ελάφια” πέρασαν με απόλυτη άνεση από την έδρα των αντιπάλων, επικρατώντας με 113-94 κι ολοκλήρωσαν με ιδανικό κι εμφατικό τρόπο ένα “ταξίδι” 5 αγώνων, μέσα από το οποίο βγήκαν αλώβητοι τις 4 φορές!

Οι Μπακς, λοιπόν, έχουν 10 νίκες στα τελευταία 11 ματς, ρεκόρ 17-3 από τα Χριστούγεννα και μετά ενώ δίνουν την εντύπωση ότι μια μικρομεσαία ομάδα δεν έχει την παραμικρή ελπίδα εναντίον τους! Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι οι 9 από τις τελευταίες 10 νίκες τους έχουν επιτευχθεί με διψήφιες διαφορές, με εξαίρεση αυτή εναντίον των Χόρνετς, εκεί όπου η διαφορά απλώς σταμάτησε στους 9 πόντους!

Ως φυσικό επακόλουθο έρχεται κι η πρωτιά σε ολόκληρο το NBA, με το Μιλγουόκι να μετρά ρεκόρ 39-13 και να βάζει πλώρη για μια εκ των κορυφαίων επιδόσεων στην 50ετή ιστορία του franchise. Τορόντο Ράπτορς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς βρίσκονται δύο νίκες πίσω τους.

Στο χθεσινό ματς, το 3ο δωδεκάλεπτο ήταν ο “πολιορκητικός κριός”, με τους Μπακς να δημιουργούν ένα επιμέρους σκορ 36-22 και να “εξαφανίζονται” από τα μάτια των Νετς, καθώς η απόσταση των δύο ομάδων ξεπέρασε τους 20 πόντους. Κάπως έτσι “έσπασε” και το σερί 9 νικών που είχε το Μπρούκλιν μέσα στο “σπίτι” του, το Barclays Center, για μια ομάδα που μετρά ρεκόρ 20-8 τους τελευταίους δύο μήνες, ανεβαίνοντας στην θέση της Ανατολής!

Το γεγονός, βέβαια, ότι ο Κάρις ΛεΒέρτ, ο Σπένσερ Ντίνγουιντι, ο Τζο Χάρις κι ο Άλεν Κραμπ ήταν εκτός μάχης, δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, οι οποίοι τελείωσαν το ματς με 32.4% στα σουτ εντός πεδιάς και 5/42 (!) τρίποντα.

Από την άλλη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν στη θέση του απόλυτου “δυνάστη” της αναμέτρησης. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ τελείωσε το ματς με 30 πόντους, 15 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 3 τάπες σε 32 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 12/19 σουτ κι 6/8 βολές! Όπως είναι λογικό, ο συνδυασμός δύναμης, αλτικότητας, μεγέθους και διασκελισμού αποτέλεσε έναν αιώνιο “γρίφο” για την αντίπαλη άμυνα.

Ορισμένα από τα highlights του Αντετοκούνμπο

https://twitter.com/Bucks/status/1092625679915601921

Επίσης, ο Μάλκολμ Μπρόγκντον σκόραρε 16 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ, ο Έρικ Μπλέντσο σταμάτησε στους 15 πόντους, μαζί με 5 ασίστ και 5 κλεψίματα ενώ ο Κρις Μίντλετον δεν χρειάστηκε να ξεπεράσει τους 12 πόντους, κρατώντας δυνάμεις για το… All-Star Game.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=9R2mTsz1oGI

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…