Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Ζιάγκος: ”Να δείξουμε συνέπεια και σταθερότητα”

Ζιάγκος: ”Να δείξουμε συνέπεια και σταθερότητα”

rethymno cretan kings Ziagkos 10

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Βαγγέλης Ζιάγκος τόνισε ότι τα ”κλειδιά” ώστε η ομάδα του να κάνει επανεκκίνηση στον δεύτερο γύρο της Basket League και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ(19/1, 15.45), είναι η πνευματική διαύγεια στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και η συνέπεια στις αρχές του παιχνιδιού της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για να πάρουμε τη νίκη θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τα καλά χρονικά διαστήματα που υπάρχουν στο παιχνίδι της ομάδας και να ελαχιστοποιήσουμε τις κατοχές στην επίθεση που χαλάει το μυαλό μας. Εκεί είναι για μας το κλειδί. Να διατηρήσουμε την πνευματική μας διαύγεια και τη συνέπεια στις αρχές του παιχνιδιού μας και στην επίθεση και στην άμυνα. Όταν χαλάει το μυαλό μας οι συνέπειες είναι κατά κανόνα καταστροφικές.
Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος με στιβαρό ελληνικό κορμό, με παιδιά που ξέρουν να διαχειριστούν καταστάσεις και με παίκτες που δημιουργούν για τον εαυτό τους, αλλά και καταστάσεις για την υπόλοιπη ομάδα. Έχει έφεση στο σκοράρισμα και εκφράζεται με 3 τρόπους. Μέσα από καταστάσεις pick n rolllow post καταστάσεις και off ballεπιλογές για τους καλούς παίκτες της ομάδας που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Ο κόσμος έχει δείξει μία σταθερότητα και συνέπεια στη δική του προσπάθεια και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…