Κεντρική NBA Βγήκε άουτ μαζί με την μπάλα ο Χάρντεν, νόμιζε ότι του έγινε φάουλ! (vid)
NBA

Βγήκε άουτ μαζί με την μπάλα ο Χάρντεν, νόμιζε ότι του έγινε φάουλ! (vid)

james harden 4

Ο Τζέιμς Χάρντεν εκμεταλλεύεται στο έπακρο κάθε πιθανό “παραθυράκι” των κανονισμών του NBA, όσον αφορά την εκμαίευση των φάουλ, παρασύροντας τους αντίπαλους του σε δεκάδες “παγίδες” ανά αγώνα. Ο “Beard”, βέβαια, έκανε ένα… λαθάκι στο χθεσινό ματς εναντίον των Πέλικανς, εξανεμίζοντας τις λιγοστές ελπίδες των Χιούστον Ρόκετς για ανατροπή και νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ειδικότερα, με το σκορ στο 118-114 υπέρ των Πέλικανς και με περίπου 20” για το φινάλε, οι Ρόκετς έπρεπε να δράσουν γρήγορα, προκειμένου να μειώσουν το σκορ στη μία κατοχή. Ο Χάρντεν πήρε την μπάλα και προσπάθησε να πάρει το φάουλ από τον Ντάριους Μίλερ, πέφτοντας προς τα έξω! Ο σούπερ-σταρ του Χιούστον βγήκε εκτός παιδιάς μαζί με την μπάλα, θεωρώντας πως θα πάει σίγουρα στη γραμμή των βολών. Αμ δε!

Οι διαιτητές δεν συγκινήθηκαν ούτε στο ελάχιστο κι έδωσαν την κατοχή στους Πέλικανς, με δεδομένο ότι δεν υπήρξε φάουλ κι ότι ο Χάρντεν είχε βγει μόνος του… άουτ. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω ριπλέι, ο Μίλερ παίζει καθαρή άμυνα με τα χέρια ψηλά, δίχως να βγάζει τον αντίπαλο από την κατεύθυνσή του.

Δείτε την επίμαχη φάση

https://twitter.com/BleacherReport/status/1090456976339931139

Ο Χάρντεν, βέβαια, ο οποίος σκόραρε 37 πόντους (11/32 σουτ, 9/10 βολές, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και επιμήκυνε το περιβόητο σερί του στα 24 ματς με +30 πόντους, επέδειξε την ευφυΐα του στην αμέσως επόμενη φάση, καθώς πάτησε το πόδι του πάνω στον Τιμ Φρέιζερ και πήρε 3 βολές! Το γεγονός, μάλιστα, ότι έπεσε προς τα μπρος ενίσχυσε τη θέση του, καθώς δεν έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να κάνει στην άκρη, “παγιδεύοντάς” τον στον κανονισμό που θέλει τους παίκτες που μαρκάρουν το σουτ να πρέπει να δίνουν χώρο στον αντίπαλο, ώστε να προσγειωθεί ομαλά.

Δείτε τη χαρακτηριστική φάση

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…