Κεντρική NBA Τρομεροί οι νεαροί Χοκς! Διέλυσαν την καλύτερη άμυνα του NBA (vids)
NBA

Τρομεροί οι νεαροί Χοκς! Διέλυσαν την καλύτερη άμυνα του NBA (vids)

trae young

Οι Ατλάντα Χοκς παρουσιάζουν ένα τρομερά ενδιαφέρον project, το οποίο έχει ως κύριες αρχές τον φρενήρη ρυθμό (1οι σε pace σε ολόκληρο το NBA με 105.55 κατοχές ανά αγώνα) αλλά και την ύπαρξη πολλαπλών σουτέρ, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοτικότητα πίσω από τα 7.25 (5οι σε εκτελεσμένες προσπάθειες). Ο σκοπό τους δεν είναι, προφανώς, να νικούν από τώρα, καθώς βρίσκονται σε διαδικασία rebuilding αλλά το στυλ παιχνιδιού τους, πλήρως εναρμονισμένο με τις σύγχρονες επιταγές του μπάσκετ, μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα ανά διαστήματα.

Ένα από αυτά τα αποτελέσματα ήταν και το χθεσινό, με τους Χοκς να εκπλήσσουν δυσάρεστα τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και να τους νικούν με 142-126, όλα αυτά κόντρα στην κορυφαία άμυνα του φετινού πρωταθλήματος! Τα “γεράκια”, μάλιστα, έχουν θετικό ρεκόρ, όσον αφορά τα τελευταία 15 ματς που έχουν δώσει (8-7) και βρίσκονται στη 12η θέση με συνολικό ρεκόρ 14-30, το οποίο φαντάζει αρκούντως ικανοποιητικό, με δεδομένους τους στόχους που έχουν θέσει για φέτος.

Το αξιοσημείωτο του αγώνα ήταν το γεγονός ότι οι Χοκς πέτυχαν 45 πόντους, τόσο στη , όσο και στην περίοδο (!), κάτι που δεν είχαν επαναλάβει ποτέ στην ιστορία τους. Επίσης, οι 45 πόντοι αποτελούν ρεκόρ για εκείνους, όσον αφορά τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ των Χοκς, Μπραντ Ρόουλαντ (πηγή).

Φαίνεται ότι το νέο court κι οι “φρέσκες” φανέλες ενέπνευσαν τους νεαρούς και ταλαντούχους Χοκς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ματς με το απίθανο 62.2% στα σουτ εντός πεδιάς! Επίσης, σημείωσαν 18/37 τρίποντα, μοίρασαν 36 ασίστ (!) ενώ, το προσαρμοσμένο ποσοστό ευστοχίας τους άγγιξε το 73%. Όλα αυτά, εναντίον της καλύτερης άμυνας του NBA κι αψηφώντας το γεγονός ότι υπέπεσαν σε 19 λάθη!

Ο Τζον Κόλινς ήταν καταπληκτικός, καθώς σημείωσε 26 πόντους με 12/14 σουτ, ο Τρέι Γιανγκ είχε 24 πόντους κι 11 ασίστ, όντας άψογος οργανωτικά, εκτελεστικά αλλά και ως slasher στο καλάθι ενώ ο Άλεξ Λεν έκανε τη μεγάλη έκπληξη από τον πάγκο. Ο Ουκρανός σέντερ έμεινε στο παρκέ για 31 λεπτά κι ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους κι 11 ριμπάουντ! Ο 20χρονος “δολοφόνος”, Κέβιν Χέρτερ είχε 17 πόντους με 5/8 τρίποντα ενώ ο ΝτιΆντρε Μπέμπρι γέμισε τη στατιστική του (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ).

Από την άλλη, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 31 πόντους, 6 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 5 κλεψίματα, ο Πολ Τζορτζ σταμάτησε στους 24 ενώ ο Ντένις Σρέντερ επέστρεψε στα παλιά του “λημέρια” με 21 πόντους κι 6 ασίστ.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=p4BO8Vz8mKs

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…