Κεντρική NBA Τρομερά clutch ο Ντόντσιτς, 7 πόντοι στα τελευταία 88 δευτερόλεπτα! (vids)

Τρομερά clutch ο Ντόντσιτς, 7 πόντοι στα τελευταία 88 δευτερόλεπτα! (vids)

luca doncic 3

Το μεγαλείο του Λούκα Ντόντσιτς ξεδιπλώθηκε περίτρανα μέσα στη Μινεσότα, με τον Σλοβένο “μάγο” να πραγματοποιεί ένα απίθανο takeover στις τελευταίες στιγμές των αγώνων και να καθοδηγεί τους Ντάλας Μάβερικς σε μια σπάνια εκτός έδρας νίκη. Οι Τεξανοί είχαν μονάχα ρεκόρ 3-18 στα παιχνίδια μακριά από το “σπίτι” τους ενώ είχαν χάσει και την υπέρ τους διαφορά στο τέλος, με ακόμη μια αποτυχία να διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Ο Ντόντσιτς, όμως, πήρε τον έλεγχο αποκλειστικά στα χέρια του και πέτυχε 7 από τους 9 τελευταίους πόντους της ομάδας του, γυρίζοντας σχεδόν μόνος του το ματς και διαμορφώνοντας το τελικό 119-115!

Αρχικά, ο 19χρονος σταρ πήρε το σκριν από τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν κι επιτέθηκε πάνω στον Καρλ-Άντονι Τάουνς, σκοράροντας με μπάσιμο και βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Οι Μαβς δέχθηκαν καλάθι από τον Τζεφ Τιγκ στην επόμενη κατοχή αλλά ο Ντόντσιτς απάντησε, αυτή τη φορά με πιο “βροντερό” τρόπο. Αυτή τη φορά, ο Σλοβένος έπαιξε spain πικ-εν-ρολ, με τον Τάουνς να εξουδετερώνεται από το δεύτερο σκριν και με τον Ντόντσιτς να βρίσκει τον διάδρομο, προκειμένου να καρφώσει δυνατά!

Η μεγάλη “βόμβα”, βέβαια, έμελλε να σκάσει αργότερα και συγκεκριμένα, 22.9” για την εκπνοή. Η Μινεσότα δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Μάβερικς, με τον Τζος Οκόγκιε να χάνει σχεδόν αμέσως την μπάλα. Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ντόντσιτς να κατεβάσει γρήγορα την μπάλα, δίχως κανείς να σταματήσει την πορεία του προς τη γραμμή του τριπόντου. Με ένα καλό πάτημα, ο θαυματουργός ρούκι εκτέλεσε τους Τίμπεργουλβς κι έκανε το σκορ 117-115, χαρίζοντας τη νίκη στο Ντάλας, με δεδομένο ότι η επόμενη άμυνα ήταν επιτυχημένη!

Ο Ντόντσιτς ολοκλήρωσε το ματς με 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 12 ασίστ, καταφέρνοντας να γίνει ο νεαρότερος παίκτης μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς με +25 πόντους και +10 ασίστ σε ένα ματς!

Θα πρέπει, βέβαια, να τονιστεί το πόσο clutch είναι αυτό το παιδί, καθώς έχει 57.1% ποσοστό ευστοχίας στα κρίσιμα σημεία των αγώνων, με τον Βίκτορ Ολαντίπο να είναι ο μοναδικός παίκτης της φετινής σεζόν, ο οποίος τον ξεπερνά!

Τα χθεσινά highlights του Λούκα Ντόντσιτς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…