Κεντρική Ασίστ Περαστικός Το… ξύρισμα του Παπαφλέσσα

Το… ξύρισμα του Παπαφλέσσα

papaflessas

Καλησπέρα στα φιλαράκια μου. Ο κολλητός σας ο «Περαστικός» εμφανίζεται εκεί που δεν τον περιμένετε κι όταν γράφει έχει πράγματα να πει. Θυμήθηκα το παραδοσιακό καψόνι του στρατού, όταν έβαζαν τους νεοσύλλεκτους να… ξυρίσουν τον Παπαφλέσσα, ο οποίος -φυσικά- ήταν στο κάδρο. Πώς να ξυρίσεις το γυαλί; Αλλά, τι σχέση έχει ο στρατός με το μπάσκετ, θα το καταλάβετε μόλις διαβάσετε το κείμενο…

Είχα πάει μια βόλτα σε γνωστό καφέ, που βρίσκεται στο Κολωνάκι. Εκεί δίπλα ήταν μια παρέα μανατζαρέων. Τύπων που όλη μέρα είναι στο κινητό, «ψήνουν» τους προέδρους, πουλάνε την πραμάτεια τους κι είναι οι μόνοι που δεν χτυπά η κρίση. Μόνο που κι αυτοί έχουν τα ζόρια τους.

Ο ένας, λοιπόν, έλεγε πως τον έχει καλέσει πρόεδρος ομάδας, στην οποία έχει ακουμπήσει τον καλύτερο πελάτη που έχει. Έναν παίκτη, από τον οποίο βγάζει ετησίως τα προς το ζην, με την προμήθεια που παίρνει. Όπως αντιλαμβάνεστε το συμβόλαιο του παίκτη είναι πάρα πολύ βαρύ. Τόσο βαρύ, όσο κι η μπάλα, όταν αποφασίζει να σουτάρει…

Ο πρόεδρος έχει ζητήσει να μειωθεί το συμβόλαιο. Κι η μείωση θα είναι γενναία. Όσο… γενναία είναι τα ντράιβ που κάνει. Μόνο που ο παίκτης δεν θέλει να κοπεί ούτε ένα ευρώ από το συμβόλαιό του. Όχι μόνο δεν συζητά το μέγεθος της μείωσης, αλλά ούτε καν την ιδέα της μείωσης.

Η αλήθεια είναι πως αν τα… σπάσει με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, θα βρει την ίδια μέρα αντίστοιχα μεγάλο συμβόλαιο. Δεν είναι τυχαίος παίκτης. Όχι πως θέλει να τα σπάσει, αλλά δεν θέλει να χάσει χρήματα. Από την άλλη κι ο πρόεδρος έχει πει «stop lost» κι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει την απόφαση που πήρε.

Για την ώρα κανείς δεν κάνει πίσω κι ο μάνατζερ δυσκολεύεται να πείσει και τους δύο να βάλουν νερό στο κρασί τους. Βεβαίως, αυτή είναι η δουλειά του, να κάνει τον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό. Το αν θα τα καταφέρει θα το μάθουμε όταν βγει λευκός καπνός. Γιατί και τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων, που δεν είναι «Περαστικοί» σαν κι εμένα, μαζί με τον… λευκό καπνό θα βγουν στον αέρα.

Αντί επιλόγου: Επειδή θέλω να βοηθάω, ώστε να λύνετε και τους γρίφους, όσο εύκολο είναι να ξυρίσεις τον Παπαφλέσσα, άλλο τόσο εύκολο είναι να ξυρίσεις και τον ήρωα του άρθρου μας. Άντε και τα ξαναλέμε την επόμενη φορά που ο καφές θα βγάλει είδηση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…