Κεντρική NBA Το σερί των Μπακς διακόπηκε στην Οκλαχόμα (vids)

Το σερί των Μπακς διακόπηκε στην Οκλαχόμα (vids)

grant antetokounmpo

Οι Μιλγουόκι Μπακς απέτυχαν να γευθούν τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά μετά από 6 συναπτές επιτυχίες. Τα “ελάφια” ηττήθηκαν από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 118-112, μόλις στην 3η ήττα τους εντός του Ιανουαρίου (ρεκόρ 10-3). Παρ’όλα αυτά, όμως, διατηρούν το κορυφαίο ποσοστό νικών στο NBA με 72.9%, έχοντας 2 νίκες λιγότερες από τους Τορόντο Ράρπτορς αλλά σε 4 λιγότερα ματς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα βρήκε “σκούρα” στο πρώτο ημίχρονο αλλά κατόρθωσε -εν τέλει- να σκοράρει 27 πόντους, να μαζέψει 18 ριμπάουντ και να μοιράσει 4 ασίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής. Ο “Greek freak” μαρκαρίστηκε πολύ αποτελεσματικά από τον Τζέρεμι Γκραντ στο πρώτο μισό του ματς, μένοντας στους 3 πόντους αλλά στην επανάληψη βρήκε τον εαυτό του, σκοράροντας και 3/5 τρίποντα! Συνολικά είχε 8/22 σουτ, από τις χειρότερες φετινές επιδόσεις του ενώ, κατόρθωσε να μαζέψει τουλάχιστον 18 ριμπάουντ για 9η φορά φέτος!

Τον τίτλο του μεγάλου πρωταγωνιστή πήρε ο Πολ Τζορτζ, ο οποίος, συμβάλλοντας με κάθε πιθανό τρόπο σε άμυνα κι επίθεση, σκόραρε 36 πόντους (8/12 τρίποντα), μάζεψε 13 ριμπάουντ κι έκλεψε 3 μπάλες σε 38 λεπτά, με τους Θάντερ να είναι καλύτεροι κατά 16 πόντους από τους αντιπάλους τους με αυτόν στο παρκέ! Ο “PG-13” απέδειξε ότι θα είναι δίκαια στις βασικές πεντάδες του All-Star Game ενώ, αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο του αμυντικού της χρονιάς κι ανήκει στην πεντάδα των επιλαχόντων για το βραβείο του MVP!

Όσον αφορά τους νικητές, οι οποίοι είχαν προβάδισμα καθ’όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Γκραντ είχε 16 πόντους, 4 ασίστ και 5 τάπες, ο Τέρανς Φέργκιουσον σκόραρε 15 πόντους ενώ ο Ράσελ Γουέστμπρουκ προσέφερε το κλασικό του τριπλ-νταμπλ (13 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 11 ασίστ), αν και είχε 5/20 σουτ, 4 λάθη κι εν γένει μέτρια παρουσία.

Από την άλλη, οι Μπακς στηρίχθηκαν -πέραν του Αντετοκούνμπο- στον Κρις Μίντλετον (22 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), τον Μπρουκ Λόπεζ (5/6 τρίποντα) αλλά και τον Μάλκολμ Μπρόγκντον (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) αλλά δεν κατόρθωσαν να διορθώσουν οριστικά την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, με το τρομερό κάρφωμα του Τζορτζ να στέλνει τη διαφορά στους 6 και να καθορίζει οριστικά τη μοίρα του ματς.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=XA22km8yJ2U

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…