Κεντρική Basket League Το Ρέθυμνο ξέρει από παρατάσεις

Το Ρέθυμνο ξέρει από παρατάσεις

lavrio rethimno

Το Ρέθυμνο πήρε μια σημαντική νίκη κόντρα στο Λάυριο εκτός έδρας, με τον σύνολο του Βαγγέλη Ζιάγκου, να σημειώνει την δεύτερη τoυ νίκη στην παράταση, την τρέχουσα σεζόν.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Εκτός έδρας νίκη μετά από έναν χρόνο πανηγύρισε το Ρέθυμνο Cretan Kings περνώντας από το Λαύριο. Η τελευταία επιτυχία του μακριά από την Κρήτη, ήταν εκείνη της 6ης Ιανουαρίου 2018 όταν επικράτησε των Τρικάλων BC Aries με 86-76. Έκτοτε μέτρησε 13 διαδοχικές εκτός έδρας ήττες, επτά στο περσινό και έξι στο φετινό Πρωτάθλημα. Τα κατάφερε μέσα από παράταση, σε μία διαδικασία στην οποία δείχνει να έχει έφεση.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των Κρητικών φέτος σε ματς με παράταση, καθώς τα είχαν καταφέρει και στις 24 Νοεμβρίου στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Χολαργό, του οποίου επιβλήθηκαν με 83-76. Δύο ματς με παρατάσεις είχαν και στο περσινό Πρωτάθλημα με απολογισμό μιας νίκης (εκείνης στα Τρίκαλα) και μιας ήττας (είχε ηττηθεί στις 3 Φεβρουαρίου μετά από διπλή παράταση από τον Κόροιβο με 102-97). Αν υπολογίσουμε και τη νίκη της 3ης Δεκεμβρίου 2016 επί του Προμηθέα με 104-97, το Ρέθυμνο Cretan Kings μετράει τέσσερις επιτυχίες στα τελευταία πέντε παιχνίδια του, που κρίθηκαν στην παράταση στην τελευταία τριετία.

*Το Ρέθυμνο Cretan Kings έφτασε στη νίκη με ρεκόρ εύστοχων δίποντων. Είχε 27 και ενώ στα 14 προηγούμενα παιχνίδια του δεν είχε φτάσει ούτε τα 20.

*Ακόμη πιο σημαντική όμως, ήταν η επίδοση των 19 επιθετικών ριμπάουντ που είναι η δεύτερη καλύτερη της φετινής Betshop Basket League. Οι Κρητικοί έφτασαν τα 42 ριμπάουντ, έχοντας δύο περισσότερα από το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

*Στον αντίποδα, το Ρέθυμνο Cretan Kings έμεινε για τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα, χωρίς τάπα.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Τράβις Ντάνιελς είχε 4/5 δίποντα και με αυτά έγινε ο 10ος παίκτης στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings, που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ δύο πόντων. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει πλέον 101/149 (67,78%).

*Με το 66ο παιχνίδι του, ο Ανδρέας Χριστοδούλου έφτασε στην 3η θέση της λίστας των παικτών του Ρεθύμνου Cretan Kings με τα περισσότερα ματς στην Betshop Basket League, τον Ρόλαντ Σάφτενααρ.

Το 0-3 του Λαυρίου Aegean Cargo

Για το Λαύριο Aegean Cargo ήταν το πρώτο παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, μετά από εκείνο του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στις 22 Ιανουαρίου 2018 όταν είχε ηττηθεί με 120-118. Ο απολογισμός της ομάδας της λαυρεωτικής σε ματς παρατάσεων στην Betshop Basket League έφτασε στο 0-3, αφού είχε χάσει και στις 26 Νοεμβρίου 2016 από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα με 89-86.

*Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ηττήθηκε παρότι σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τα 11 εύστοχα τρίποντα του όσα είχε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Πανιώνιο, αν και χρειάστηκε να εκτελέσει περισσότερες φορές από κάθε άλλο παιχνίδι (27).

*Παράλληλα πήρε περισσότερο σκορ από κάθε άλλη φορά από τη γραμμή του φάουλ με 24 βολές, μία παραπάνω από το παιχνίδι με τον Προμηθέα.

*Στον αντίποδα όμως, ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ λαθών της κάνοντας 20, όσα και μία εβδομάδα πριν κόντρα στον Άρη.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου έμεινε για 7:57 στο παρκέ, που αρκούσαν για να του δώσουν μία θέση στην πρώτη πεντάδα των παικτών του Λαυρίου Aegean Cargo σε συμμετοχές στην Betshop Basket league. Με την 43η συμμετοχή του ξεπέρασε τον Ντεμάριους Μπολντς που έπαιξε στην ομάδα στη διετία 2015-17.

*Στην πρώτη 10άδα της ίδιας λίστας, των παικτών του Λαυρίου Aegean Cargo με τα περισσότερα ματς στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, μπήκε ο Ντόρον Λαμπ. Έφτασε τα 29 και άφησε πίσω του, τους Στεφανίδη, Αθανασούλα, Ουίγκινς και Μέιερ που είχαν από 28.

*Με τα πέντε ριμπάουντ που είχε χθες, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ξεπέρασε τα 700 στην Betshop Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…