Κεντρική NBA Το απίθανο σουτ του Ντόντσιτς κι η τρομερή του προθέρμανση! (vids)
NBA

Το απίθανο σουτ του Ντόντσιτς κι η τρομερή του προθέρμανση! (vids)

luca doncic 1

Ο Λούκα Ντόντσιτς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση κόντρα στους Σέλτικς με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ανταποκρινόμενος στους μέσους όρους του τη φετινή σεζόν. Το παιδί-φαινόμενο του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν κατόρθωσε να οδηγήσει τους Ντάλας Μάβερικς στην υπέρβαση κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς αλλά τα highlights δεν έλειψαν από το ρεπερτόριό του.

Η κορυφαία στιγμή του Ντόντσιτς εντός αυτής της αναμέτρησης ήταν, φυσικά, το buzzer-beater τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου. Παρά το εξαιρετικό contain του Αλ Χόρφορντ στο πικ-εν-ρολ αλλά και το άμεσο recovery του Μάρκους Σμαρτ στο μαρκάρισμά του, ο Σλοβένος σταρ πάτησε γερά κι ευστόχησε σε ένα σουτ τρομερής δυσκολίας, με την τύχη να του χαμογελά!

Το τρομερό buzzer-beater του Ντόντσιτς

Ο Ντόντσιτς έχει βελτιωθεί ήδη στον εκτελεστικό τομέα, συγκριτικά με τα χρόνια του στην Ευρώπη, εκτελώντας με 38% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου κι ευστοχώντας σε 2.4 προσπάθειες ανά παιχνίδι (31% πέρσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 1.48 εύστοχες προσπάθειες). Αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι ο Ντόντσιτς είναι 2ος σε step-back τρίποντα σε ολόκληρο το NBA, πίσω μονάχα από τον απόλυτο “μάστερ”, Τζέιμς Χάρντεν, τότε γίνεται κατανοητό το γιατί δοκιμάζει κι ευστοχεί σε σουτ από το κέντρο με το κλασικό βηματάκι προς τα πίσω!

Το σουτ του Ντόντσιτς στην προθέρμανση

https://twitter.com/BleacherReport/status/1081347811810000896

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…