Κεντρική NBA Θρίαμβος των Θάντερ, νέα ήττα των Λέικερς δίχως τον ΛεΜπρόν! (vids)
NBA

Θρίαμβος των Θάντερ, νέα ήττα των Λέικερς δίχως τον ΛεΜπρόν! (vids)

paul george

Οι Λος Άντζελες Λέικερς χάνουν συνεχώς έδαφος εν απουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς, πέφτοντας στο καναβάτσο για 3η φορά στα τελευταία 4 ματς που ο “βασιλιάς” δηλώνει απών. Αυτή τη φορά, οι επωφελούμενοι ήταν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι “άλωσαν” το Στέιπλς Σέντερ με 107-100, τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ της τάξεως του 29-18 στην 4η περίοδο και “πνίγοντας” τους Καλιφορνέζους με την elite άμυνά τους.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Πολ Τζορτζ, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να θεωρείται υποψήφιος για το βραβείο του MVP. Ο Τζορτζ σκόραρε 37 πόντους με 15/29 σουτ και 5/7 βολές ενώ συνδύαζε την επιθετική του αποδοτικότητα με “ατσάλινη” άμυνα, όντας ένας εκ των κορυφαίων two-way παικτών της λίγκας.

Μπορεί οι φίλοι των Λέικερς να τον αποδοκίμαζαν έντονα κάθε φορά που λάμβανε την μπάλα, όντας πικραμένοι που δεν τους επέλεξε ως την επόμενη ομάδα του τα δύο τελευταία καλοκαίρια αλλά ο “PG-13” δεν πτοήθηκε καν. Με αλλεπάλληλα σουτ και drive μέσα από το πικ-εν-ρολ, ο Τζορτζ έκανε το κομμάτι του κι “εκτόξευσε” τον μέσο όρο του στους 26.7 πόντους ανά αγώνα!

Τα highlights του Τζορτζ

https://www.youtube.com/watch?v=Z041tQn0KzQ

Επίσης, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έφθασε ξανά στο τριπλ-νταμπλ με 14 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ, σουτάροντας, όμως, με αποκαρδιωτικά ποσοστά (3/20 σουτ) αλλά βοηθώντας την Οκλαχόμα με τον τρόπο που τροφοδοτούσε τους συμπαίκτες του και μεταφέροντας γρήγορα την μπάλα μπροστά μετά το δικό του ριμπάουντ.

Από την άλλη, έλειψε πάρα πολύ η καθοδήγηση του ΛεΜπρόν στα κρίσιμα σημεία, όπως κι αυτή του Ραζόν Ρόντο, με τους Λέικερς να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο να κλείσουν τα παιχνίδια δίχως τους δύο “μαέστρους” στο ρόστερ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το συνολικό σκορ των 4ων δωδεκαλέπτων στις τρεις τελευταίες ήττες τους ανέρχεται στο 98-66 υπέρ των αντιπάλων!

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=vktC41EfTYo

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…