Κεντρική NBA Στους Χιούστον Ρόκετς ο Κένεθ Φαρίντ!
NBA

Στους Χιούστον Ρόκετς ο Κένεθ Φαρίντ!

kenneth faried

Οι Χιούστον Ρόκετς έχουν σοβαρό πρόβλημα, όσον αφορά το βάθος του ρόστερ, καθώς η “κατάρα” των τραυματισμών τους έχει χτυπήσει με πολύ “θόρυβο”. Το γεγονός αυτό υποχρεώνει τον Τζέιμς Χάρντεν στο να επιδίδεται στην πιο σκληρή μορφή παιχνιδιού “ένας-εναντίον-ενός” που έχουμε δει ποτέ, καθώς περιστοιχίζεται μονάχα από ρολίστες ενώ. Η ομάδα του Τέξας οφείλει να γεμίσει το ρόστερ ώσπου να επιστρέψουν τα βασικά στελέχη (Κρις Πολ και Κλιντ Καπελά, μόλις επέστρεψε ο Έρικ Γκόρντον), με τον Κένεθ Φαρίντ να είναι ο εκλεκτός!

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος ρεπόρτερ, Άντριαν Γουοζναρόφσκι ανέφερε στο Twitter ότι το συμβόλαιο του Φαρίντ θα εξαγοραστεί από τους Μπρούκλιν Νετς, προκειμένου να υπογράψει ως ελεύθερος στο Χιούστον. Οι Ρόκετς θα πρέπει να απελευθερώσουν ή να ανταλλάξουν τουλάχιστον έναν παίκτη από το ρόστερ, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τον Φαρίντ, με τον Τζέιμς Νάναλι, ο οποίος βρίσκεται σε 10ήμερο συμβόλαιο, να είναι ο κύριος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι οι Ρόκετς αναζητούν το κατάλληλο δυνατό deal για τον Καρμέλο Άντονι, ο οποίος έχει πολλές προτάσεις στα χέρια του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σαμ Έιμικ από το The Athletic. Το Χιούστον, όμως, έχει τεράστια ανάγκη από έναν έξτρα ψηλό αυτή τη στιγμή και δεν φαντάζει πρόθυμο να περιμένει, ώσπου να βρεθεί η νέα ομάδα του “Melo” και να αδειάσει η θέση του στο ρόστερ.

Με δεδομένο ότι ο Κλιντ Καπελά θα μείνει εκτός δράσης περίπου μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, η άμεση είσοδος του Φαρίντ στο rotation κρίνεται απαραίτητη. Ο 29χρονος αποτελούσε “ξένο σώμα” στους Νετς, δίνοντας το παρών μονάχα στα 12 από τα 47 φετινά παιχνίδια της ομάδας του κι έχοντας 5.1 πόντους και 3.7 ριμπάουντ ανά αγώνα σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Στο Χιούστον, βέβαια, η χρησιμότητά του θα πολλαπλασιαστεί. Ο Φαρίντ θα αγωνιστεί αποκλειστικά στη θέση του σέντερ, καθώς διαθέτει ένα τελείως ξεπερασμένο skill-set, προκειμένου να ανέβει στη θέση “4”. Η αθλητικότητα και το motor του παραμένουν σε υψηλά επίπεδα κι αναμένεται να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση στην άμυνα και το ριμπάουντ, τομείς που “πληγώνουν” ιδιαίτερα το Χιούστον από τότε που χτύπησε ο Καπελά.

Οι Ρόκετς επιθυμούν να έχει ενσωματωθεί ο Φαρίντ στην ομάδα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, όταν θα αγωνιστούν εναντίον των Σίξερς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…