Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Σε δύο ιστορικές πεντάδες ξένων παικτών του ΠΑΟΚ ο Χάτσερ

Σε δύο ιστορικές πεντάδες ξένων παικτών του ΠΑΟΚ ο Χάτσερ

paok hatcher pic

Τη νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ κόντρα στο Περιστέρι για την 13η αγωνιστική της Basket League. Ο ΕΣΑΚΕ παρουσία τους αριθμούς και τα ρεκόρ της αναμέτρησης, με τον Ουίλιαμ Χάτσερ να μπαίνει στην πρώτη πεντάδα ξένων παικτών του “δικεφάλου”, σε συμμετοχές και σε πόντους.

Αναλυτικά το θέμα:

“Διανύοντας την τρίτη σεζόν του με τον ΠΑΟΚ -είχαν προηγηθεί εκείνες του 2012-13 και του 2015-16- ο Ουίλ Χάτσερ “σκαρφαλώνει” διαρκώς στις ιστορικές λίστες του ΠΑΟΚ. Μέσα από το παιχνίδι με το Περιστέρι Βίκος Cola, μπήκε στην πρώτη πεντάδα τόσο των αγώνων όσο και των σκόρερ μεταξύ των ξένων παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του Δικεφάλου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ για 65η φορά στο Πρωτάθλημα, προσπερνώντας τον Ισπανό Ρίκι Περάλ που έπαιξε με τα ασπρόμαυρα από το 1997 ως το 2000. Παράλληλα ο Χάτσερ με τους 16 πόντους του, έφτασε τους 768 στην κατηγορία και ξεπερνώντας τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα, βρήκε θέση στην πεντάδα της αντίστοιχης λίστας των ξένων παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Στη συνολική λίστα των σκόρερ του ΠΑΟΚ, ο Χάτσερ είναι πια 16ος.

Παράλληλα ο Αμερικανός γκαρντ μπήκε χθες και στην κορυφαία 10άδα πασέρ του Δικεφάλου στην κατηγορία. Με τις τρεις ασίστ που είχε, έφτασε τις 206 και προσπέρασε τον Γιώργο Μπαλογιάννη (204).

Κατά τα άλλα σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης συμπλήρωσε 200 συμμετοχές στην Betshop Basket League στην οποία έκανε ντεμπούτο ως παίκτης του Ηρακλή, στις 10 Νοεμβρίου 2001 σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.

Με τους 16 πόντους του, ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ έφτασε τους 1.412 με τον ΠΑΟΚ και έγινε ο 6ος σκόρερ του στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Νίκο Μπουντούρη που είχε 1.402.

Ακόμη ο αρχηγός του Δικεφάλου με τα δύο τρίποντα του, έφτασε τα 91 με τον ΠΑΟΚ και μπήκε στην πρώτη 15άδα της αντίστοιχης λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Χαραλαμπίδη και τον Γιώργο Σιγάλα που είχαν από 89.

*Τα 300 αμυντικά ριμπάουντ καριέρας έφτασε ο Γιάννης Αθηναίου με τα δύο που είχε χθες.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η νίκη ήρθε για τον ΠΑΟΚ με καταιγισμό τριπόντων αφού είχε 16 εύστοχα σουτ από την περίμετρο επίδοση που συνιστά νέο ρεκόρ για τη φετινή Betshop Basket League αφού το προηγούμενο ήταν τα 15 που είχε ο Προμηθέας στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό.

*Στον αντίποδα όμως ο Δικέφαλος έμεινε χωρίς σκορ στον αιφνιδιασμό. Η μηδενική επίδοση του συνιστά ισοφάριση της χειρότερης φετινής επίδοσης αφού την ίδια είχαν σημειώσει ο Ήφαιστος στη 2η και το Περιστέρι Βίκος Cola στη 10η αγωνιστική”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…