Κεντρική NBA Σαρωτικός Ντόντσιτς στη “μάχη” των καλύτερων ρούκι! (vids)
NBA

Σαρωτικός Ντόντσιτς στη “μάχη” των καλύτερων ρούκι! (vids)

luca doncic 2

Η κούρσα για το βραβείο του ρούκι της χρονιάς δεν έχει και πολλούς υποψήφιους, με τον Λούκα Ντόντσιτς να προπορεύεται με διαφορά και με τον ΝτιΆντρε Έιτον να είναι ο μόνος που μπορεί να αμφισβητήσει σε έναν βαθμό τα πρωτεία του. Ο σέντερ των Σανς και νο.1 στο περσινό Ντραφτ συναντήθηκε με τον Σλοβένο “μάγο” στο χθεσινό ματς του Φοίνιξ εναντίον των Ντάλας Μάβερικς αλλά αποδείχθηκε ότι ο πρώην αστέρας της Ρεάλ είναι απλά ακαταμάχητος.

https://twitter.com/BleacherReport/status/1083189846770962433

Ειδικότερα, ο Ντόντσιτς ολοκλήρωσε το ματς με 30 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 36 λεπτά συμμετοχής, με 4/5 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 10/16 βολές! Το συγκεκριμένο ήταν το 4ο παιχνίδι της ρούκι σεζόν του με +30 πόντους ενώ, αν ήταν πιο εύστοχος από τη γραμμή των βολών θα μπορούσε να πλησιάσει το ρεκόρ καριέρας των 34 πόντων, το οποίο έθεσε στις 28 Δεκεμβρίου κόντρα στους Πέλικανς!

Τα “φονικά” του step-back τέθηκαν -όπως πάντα- σε εφαρμογή, ο τρόπος που διαχειριζόταν κάθε συνθήκη στο πικ-εν-ρολ ήταν εξαιρετικός ενώ κέρδιζε τα φάουλ με μεγάλη ευκολία, οδηγώντας το Ντάλας στην πρώτη του νίκη έπειτα από 7 ματς!

Από την άλλη, ο Έιτον έμεινε στο παρκέ μονάχα για 20 λεπτά, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τα φάουλ. Ο τελικός του απολογισμός ήταν πενιχρός, με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 λάθη και 1/7 σουτ, δίχως να θυμίζει σε τίποτα τους μέσους όρους του (16.5 πόντοι, 10.6 ριμπάουντ ανά αγώνα) και πραγματοποιώντας ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του.

Τα highlights του Ντόντσιτς

https://www.youtube.com/watch?v=w4FETbETbyg

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…