Κεντρική Basket League Ρεκόρ 14ετίας απ’ τον ΠΑΟΚ στα κοψίματα

Ρεκόρ 14ετίας απ’ τον ΠΑΟΚ στα κοψίματα

paok oloi

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των “Δικεφάλων” κόντρα στην ΑΕΚ για την Betshop Basket League, κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ 14ετίας στον τομέα των κοψιμάτων, ισοφαρίζοντας την φετινή επίδοση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα παιχνίδια του με τον Ήφαιστο και την Ένωση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο ΠΑΟΚ είχε μέσο όρο 2,28 κοψιμάτων πριν το χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο οποίο έκανε οχτώ. Έτσι ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση αφού την ίδια είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στα παιχνίδια του με τον Ήφαιστο και την ΑΕΚ. Η χθεσινή επίδοση όμως ξεπερνά τα όρια της φετινής σεζόν καθώς συνιστά ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης της τελευταία 14ετίας για τον ΠΑΟΚ που είχε οχτώ τάπες στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels της σεζόν 2016-17 και στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι Βίκος Cola της σεζόν 2012-13. Για να βρούμε μεγαλύτερη θα πρέπει να γυρίσουμε στις 3 Απριλίου 2005 και στο ματς με το Μαρούσι.

*Τρεις από αυτές τις οχτώ τάπες, μοίρασε ο Λίνος Χρυσικόπουλος. Με αυτές έφτασε τις 46 με τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα κι ανέβηκε στην 9η θέση της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο που είχε 43, παίζοντας για τον Δικέφαλο από το 2009 ως το 2011 και στη σεζόν 2012-13.

*Ακόμη ο Χρυσικόπουλος κάνοντας ένα κλέψιμο, έφτασε τα 100 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Ο Μιλένκο Τέπιτς έφτασε σε “double-double” με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ και έγινε ο 3ος παίκτης του ΠΑΟΚ φέτος που το καταφέρνει μετά τον Γιανίκ Μορέιρα στην πρεμιέρα με το Ρέθυμνο Cretan Kings και τον Ουίλ Χάτσερ στο ματς του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ.

*Με το μοναδικό δίποντο του, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Betshop Basket League που φτάνει τα 400 εύστοχα.

*Ο Ουίλ Χάτσερ ήταν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Δικεφάλου αφού μετά τους 37 στο Ρέθυμνο, σταμάτησε χθες στους 27 πόντους. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε έξι εύστοχα τρίποντα με τα οποία έφτασε τα 106 στο Πρωτάθλημα και “σκαρφάλωσε” στην 11η θέση της σχετικής λίστας του ΠΑΟΚ, αφού προσπέρασε τον Νέστορα Κόμματο που στη διετία 2001-03 είχε 101.

 

AEK270119

Διψήφια επίδοση ασίστ μετά από 110 ματς για τον Ξανθόπουλο

O Βασίλης Ξανθόπουλος πρόλαβε να μοιράσει 10 ασίστ σε 16′ στο παρκέ. Πρόκειται για ατομικό ρεκόρ του διεθνή γκαρντ με τη φανέλα της ΑΕΚ, στα 35 παιχνίδια του με την “Ένωση” στο Πρωτάθλημα. Συνολικά αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο διεθνής γκαρντ έφτασε σε διψήφια επίδοση, μετά από 110 ματς Πρωταθλήματος.

Η τελευταία φορά που έφτασε σε 10+ ασίστ, ήταν στις 18 Φεβρουαρίου 2015. Τότε ως παίκτης του Πανιωνίου είχε και πάλι 10 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings (79-84). Σε εκείνη την περίοδο μάλιστα (2014-15), ο Ξανθόπουλος έφτασε σε διψήφια επίδοση ασίστ, τρεις φορές σε τέσσερις αγωνιστικές.

Οι 10 ασίστ πάντως δεν αποτελούν και ρεκόρ καριέρας, καθώς ο γκαρντ της ΑΕΚ είχε 11 τελικές πάσες ως παίκτης του Πανιωνίου σε ματς με την Καβάλα της σεζόν 2011-12 και με τα Τρίκαλα της σεζόν 2014-15.

*Ο κορυφαίος της ΑΕΚ -μαζί με τον Σαντ-Ρος- Γιόνας Ματσιούλις έφυγε με ένα ρεκόρ καριέρας από την Πυλαία αφού δεν είχε φτάσει ποτέ σε επίδοση 20 πόντων στα 78, μέχρι χθες παιχνίδια του στην Betshop Basket League. Ο Λιθουανός είχε 18 πόντους με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ, της σεζόν 2013-14.

Πέραν των 20 πόντων του, είχε και έξι ριμπάουντ με τα οποία ξεπέρασε τα 300 στην Betshop Basket League.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ρεκόρ περιόδου συνιστούν για την ΑΕΚ οι 23 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική της αφού είχε 22 κόντρα στον Πανιώνιο. Ρεκόρ και οι 38 εκτελεσμένες βολές αφού η προηγούμενα ήταν εκείνη των 33 που είχε κόντρα στον Πανιώνιο.

  • ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωση συλλυπητήρια

    ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

    Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
  • ΑΕΚ - Λαύριο

    ΑΕΚ – Λαύριο 100-67

    Επιβλητική ΑΕΚ, ξέσπασε στο Λαύριο. Στην καλύτερη φετινή εμφάνισή της η ΑΕΚ Betsson μετέτρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…