Κεντρική NBA “Τρομάζουν” οι Μπακς, ξανά πρώτοι σε όλο το NBA! (vid)

“Τρομάζουν” οι Μπακς, ξανά πρώτοι σε όλο το NBA! (vid)

giannis antetokounmpo 8

Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν έχουν απλά την ιδιότητα να νικούν τις μικρομεσαίες ομάδες της λίγκας. Πλέον, με δεδομένο του δικό τους στάτους, μπορούν να κυριαρχούν συστηματικά έναντι των πιο αδύναμων αντιπάλων τους, δίχως να αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Το γεγονός αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό των ομάδων που θέλουν να λέγονται contenders και τα “ελάφια” κάνουν μια εξαιρετική προσπάθεια φέτος, προκειμένου να προσεγγίσουν αυτόν τον όρο.

Έτσι λοιπόν, τα “ελάφια” δεν δυσκολεύτηκαν να ρίξουν νοκ-άουτ τους Μέμφις Γκρίζλις με 111-101, στην 23η φετινή νίκη τους με διψήφια διαφορά (1οι στο NBA)! Το ρεκόρ τους βρίσκεται πλέον στο 32-12 και μετά την ήττα των Ράπτορς από τους Σέλτικς, η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο βρίσκεται εκ νέου στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας με μία νίκη και μία ήττα λιγότερη από τους Καναδούς!

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη για την ομάδα του Γουισκόνσιν εναντίον του Μέμφις, καθώς είχαν ηττηθεί με 116-113 στις 14 Νοεμβρίου.

Επίσης, αυτή ήταν η 14η νίκη των Μπακς στα τελευταία 17 παιχνίδια τους, ένα σερί που έχει “εκτοξεύσει” το ρεκόρ τους στην κορυφή του NBA. Στις 13 τελευταίες νίκες τους, μάλιστα, ο μέσος όρος διαφοράς φθάνει τους 16.2 πόντους ανά αγώνα!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φρόντισε να αφήσει το MVP στίγμα του και σε αυτή την αναμέτρηση, με ακόμη μια εξαιρετική στατιστική γραμμή σε περιορισμένο χρονικό διάστημα! Συγκεκριμένα, ο “Greek freak” ολοκλήρωσε το ματς με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες σε μόλις 22 λεπτά συμμετοχής (!), καθώς δεν αγωνίστηκε στο garbage time της 4ης περιόδου ενώ αντιμετώπισε και πρόβλημα με τα φάουλ. Όσον αφορά τα ποσοστά του, ο Έλληνας σούπερ-σταρ είχε 10/14 σουτ κι 7/8 βολές ενώ υπέπεσε σε μόλις 1 λάθος.

Η κύρια ιστορία της αναμέτρησης εκτυλίχθηκε στην 3η περίοδο. Στο σημείο εκείνο, λοιπόν, οι Γκρίζλις προηγούνταν με 59-58 ενώ ο Αντετοκούνμπο είχε ήδη φορτωθεί με 4 φάουλ και προφυλασσόταν στον πάγκο. Οι οιωνοί ήταν θετικότατοι για τους γηπεδούχους, μόνο που δεν υπολόγιζαν ότι οι Μπακς θα τρέξουν σερί 19-0 και θα εξαφανιστούν από τα μάτια τους…

Συγκεκριμένα, το Μιλγουόκι υποχρέωσε τους Γκρίζλις σε 8 λάθη εντός της 3ης περιόδου, τα οποία μετατράπηκαν σε 20 πόντους για εκείνους! Η διαφορά ξέφυγε τελείως κι έφθασε έως και τους 31 πόντους, προτού το Μέμφις τρέξει ένα μεγάλο σερί στο φινάλε κι αποτρέψει τη συντριβή.

Πέραν του Αντετοκούνμπο, ο Έρικ Μπλέντσο ήταν και πάλι καταπληκτικός στην άμυνα και χρήσιμος στην επίθεση, παρά τα μέτρια ποσοστά του (16 πόντοι, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5/13 σουτ), αναλαμβάνοντας καθήκοντα ηγέτη στο διάστημα που ο Γιάννης έκατσε στον πάγκο στην 3η περίοδο. Ο Ντι Τζέι Γουίλσον έχει καθιερωθεί ως σταθερός παίκτης του rotation, σκοράροντας 13 πόντους στο εν λόγω παιχνίδι ενώ ο Στέρλινγκ Μπράουν έφερε και πάλι τη δική του “σπίθα” από τον πάγκο με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Στον αντίποδα, οι παραπαίοντες Γκρίζλις (9 ήττες στα τελευταία 10 ματς) είδαν τον Όμρι Κάσπι να σκοράρει 17 πόντους και τον ΤζαΜάικαλ Γκριν να έχει 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Αμφότεροι οι αστέρες της ομάδας, δηλαδή οι Μαρκ Γκασόλ και Μάικ Κόνλεϊ είχαν 14 πόντους με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας αντίστοιχα (5/13 και 5/14 σουτ).

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=1JF2nDKpE6A

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…