Κεντρική Basket League Χολαργός “Όταν πήγα στο Ιράν για να παίξω, νόμιζα πως θα πάω φυλακή!

“Όταν πήγα στο Ιράν για να παίξω, νόμιζα πως θα πάω φυλακή!

agbelese

O Ντάνι Αγκμπελέσε αποτελεί ένα από τα “όπλα” του Χολαργού (είναι ο δεύτερος πολυτιμότερος παίκτης του, βάσει ranking) στο φετινό πρωτάθλημα. Ο ίδιος μίλησε για το “κλειδί” της επιτυχίας της ομάδας του ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα γεγονότα, όπως ένα ιδιαίτερο περιστατικό στο Ιράν, όπου μετακόμισε για να παίξει μπάσκετ και όπως τόνισε… “μου πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα“.

Αναλυτικά η συνέντευξη, όπως “ανέβηκε” στην επίσημη ιστοσελίδα του Χολαργού:

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε μίλησε στο HOLARWOOD για την φιλοδοξία του φορώντας την φανέλα του Χολαργού και την πρώτη τραυματική εμπειρία ως επαγγελματίας στο Ιράν

Το «φόβητρο» στην ρακέτα του Χολαργού είναι ο Ντάνι Αγκμπελέσε, ο οποίος αποτελεί ένα από τα «ισχυρά όπλα» της ομάδας στην εντυπωσιακή πορεία (7 νίκες- 6 ήττες) που πραγματοποιεί στην Betshop Basket League.

Ο Αμερικανός με καταγωγή από τη Νιγηρία αποτελεί έναν από τους καλύτερους σέντερ του πρωταθλήματος.

Βέβαια, η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία του έχει μείνει αξέχαστη. Αποδέχθηκε την πρόταση από την Esteghlal Qeshm του Ιράν και όταν πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο ένιωσε ότι θα πάει φυλακή!

«Νόμιζα πως θα πάω φυλακή»!

«Μόλις αποφοίτησα, μου πήρε κάποιους μήνες να βρω ομάδα, μέχρι το Νοέμβριο. Η πρώτη μου ομάδα ήταν στο Ιράν. Τελείως διαφορετική χώρα από ό,τι έχω συνηθίσει. Μόλις έφτασα, κρατήθηκα 2 ώρες στο αεροδρόμιο, όπου μου έκαναν πάρα πολλές ερωτήσεις, μου πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και νόμιζα πως θα πάω φυλακή!» θυμάται ο Ντάνι Αγκμπελέσε, ανακαλώντας στην μνήμη του την χειρότερη εμπειρία που έχει όλα αυτά τα χρόνια στο μπάσκετ και συμπληρώνει: «Με τα πολλά συνάντησα την ομάδα όταν πήγα στο χειρότερο κλειστό που έχω παίξει ποτέ μου. Η ομάδα ήταν φρικτή! Δεν μου δόθηκε καν η ευκαιρία να παίξω αρκετά, γιατί είχαμε ένα  γεωργιανό center με ύψος 2.21 που τον εμπιστεύονταν ο κόουτς περισσότερο!».

– Αλήθεια φέτος στον Χολαργό φαίνεσαι να απολαμβάνεις το μπάσκετ…

«Πράγματι αισθάνομαι πολύ καλά στην ομάδα. Αυτή τι στιγμή μάλιστα παίζουμε όπως είχαμε στόχο να παίζουμε μετά από τις καλές μας εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας και το ξεκίνημα της σεζόν. Το κλειδί της επιτυχίας μας είναι η άμυνα».

– Βέβαια υπήρξαν και κάποια παιχνίδια που δεν σας βγήκαν

«Είναι αλήθεια. Ξεκινήσαμε με πολύ κακές εκτελέσεις σουτ, για ένα διάστημα, τώρα όμως, όλοι έχουν βρει τον ρυθμό τους. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το σερί. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα στην άμυνα. Να μην χαλαρώσουμε καθόλου».

– Σε προσωπικό επίπεδο πραγματοποιείς μια εκπληκτική σεζόν…

«Από τη δική μου πλευρά κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, να είμαι ο καλύτερος παίκτης στο παρκέ από άποψη ενέργειας καθώς και στα αμυντικά μου καθήκοντα. Όλα τα άλλα θα έρθουν στην συνέχεια, αφού είμαστε ένα δεμένο σύνολο που έχει αρχές στο παιχνίδι του».

– Ποιος ήταν ο λόγος που σε ώθησε να έρθεις στην Ελλάδα και να φορέσεις την φανέλα του Χολαργού;

«Ο βασικός λόγος ήταν ο κόουτς Λυκογιάννης. Με έπεισε να έρθω στον Χολαργό, μου μίλησε για τις επιτυχίες που είχε με άλλους παίκτες στο παρελθόν και πως έχει καταφέρει να φτάσει στα playoffs με διαφορετικές ομάδες. Το ίδιο θέλει να πετύχει και στον Χολαργό. Ο στόχος μου είναι κοινός με των συμπαικτών μου: Να κερδίσουμε τα παιχνίδια-κλειδιά και να φτάσουμε στα playoffs. Η στατιστική δεν είναι τόσο σημαντική για μένα, αν κερδίζουμε όλοι θα έχουν καλύτερες ευκαιρίες

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Χολαργός

Δειτε επισης

Στη Ρεάλ Μπέτις ο Αγκμπελέσε

Όπως ανακοίνωσε η Ρεάλ Μπέτις ο Ντάνι Αγκμπελέσε, είναι το νέο της μεταγραφικό απόκτημα. Ο…