Κεντρική NBA “Έλαμψε” ο Έρβινγκ και σάρωσε τα πάντα στο δεύτερο ημίχρονο! (vid)
NBA

“Έλαμψε” ο Έρβινγκ και σάρωσε τα πάντα στο δεύτερο ημίχρονο! (vid)

kyrie irving

Μπορεί να δυσκολεύτηκαν λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε αλλά οι Μπόστον Σέλτικς τα κατάφεραν απέναντι στους παραπαίοντες, Μέμφις Γκρίζλις. Οι “κέλτες” επικράτησαν με 122-116, χάρη σε ένα σερί 10-2 στο φινάλε και με το τρίποντο του Κάιρι Έρβινγκ να στέλνει τη διαφορά στους 8 πόντους, “καθαρίζοντας” την παρτίδα.

Ο Έρβινγκ, βέβαια, φάνταζε “σεληνιασμένος” στο χθεσινό ματς, καθώς πέτυχε 38 πόντους με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (10/15 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 6/9 βολές) ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ, σε μια από τις πιο πλήρεις φετινές του εμφανίσεις.

Η μεγάλη “ιστορία” του αγώνα, βέβαια, ήταν η απόδοση του Έρβινγκ στην 3η περίοδο, εκεί όπου πέτυχε 20 πόντους κι οδήγησε τους Σέλτικς σε επιμέρους σκορ 38-29 ενώ σημείωσε άλλους 8 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο.

Ο Έρβινγκ πραγματοποίησε ένα “πολύ έξυπνο κι υπομονετικό παιχνίδι στην επίθεση”, όπως το χαρακτήρισε ο προπονητής των Σέλτικς, Μπραντ Στιβενς. Όταν, βέβαια, είσαι ο κορυφαίος ντριμπλέρ του πλανήτη, ένας αρτίστας στα τελειώματα κοντά στο καλάθι αλλά κι ένας δεινότατος εκτελεστής, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα! Ο “Uncle Drew” βρήκε τις κατάλληλες γωνίες, προκειμένου να επιτεθεί ενώ μοίραζε άψογα την μπάλα.

Τα highlights του Κάιρι Έρβινγκ

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έρβινγκ έγινε ο 1ος παίκτης στην ιστορία των Σέλτικς μετά τον Λάρι Μπερντ, ο οποίος έχει τουλάχιστον 2 ματς σε μία σεζόν με +35 πόντους και +10 ασίστ! Ο “Larry Legend” τα κατάφερε 5 φορές τη σεζόν 1989-90.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…