Κεντρική Διεθνή Προμηθέας – Μπαϊρόιτ 95-83

Προμηθέας – Μπαϊρόιτ 95-83

promitheas2

Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League έκανε ο Προμηθέας. Η ομάδα του Μάκη Γιάτρα επικράτησε εντός έδρας της Μπαϊρόιτ με 95-83 και πανηγύρισε την έβδομη νίκη της σε δέκα αγώνες που τη διατηρήσει στη δεύτερη θέση (!) του ομίλου της.

Οι Πατρινοί εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, διπλασίασαν τις νίκες τους κόντρα στους Γερμανούς και βρίσκονται μία “ανάσα” από το να σφραγίσουν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Ασύλληπτη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ρίον Μπράουν, ο οποίος σταμάτησε στους 31 πόντους, με τον Έλις να προσθέτει 18 πόντους και τον Νίκο Γκίκα να κάνει double-double με 10 πόντους κι 11 ασίστ. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο Μπρουκς με 19 πόντους.

Ο Προμηθέας έπιασε εντυπωσιακή απόδοση στην επίθεση στο πρώτο δεκάλεπτο, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα βρήκε καλά σουτ και προηγήθηκε με 28-23 στο 10′. Αν οι Πατρινοί έπαιζαν καλύτερη άμυνα θα είχαν πάρει διψήφια διαφορά από νωρίς.

Οι Γερμανοί έκαναν την αντεπίθεση τους στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήραν το προβάδισμα (41-42), αλλά ο Κασελάκης με τρίποντη βόμβα στην εκπνοή του πρώτου μέρους αποκατέστησε την τάξη (44-42).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ίδιο με το πρώτο. Οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, με τον Προμηθέα να σκοράρει με μεγάλη άνεση και να ξεφεύγει με 71-63 (30′).  Με το σκορ στο 86-78, οι Πατρινοί έσφιξαν την άμυνα τους στα τελευταία λεπτά, πάτησαν το γκάζι στην επίθεση και με σερί 9-0 “καθάρισαν” την υπόθεση νίκη (95-78).

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, πάντως, με πολύ άσχημο τρόπο. Ο Τσαϊρέλης έκανε φάουλ στην τελευταία φάση στον Ρόμπερσον, με τον δεύτερο να αντιδρά και να πετάει με δύναμη την μπάλα στο πρόσωπο του Έλληνα φόργουορντ.

Οι Μπράουν, Χολ και Έλις έτρεξαν αμέσως για να ζητήσουν το λόγο, με την κατάσταση να ξεφεύγει για λίγο. Ο Ρόμπερσον τα έβαλε με όλους, με τον διαιτητή να τον απομακρύνει.

Οι ρέφερι χρέωσαν με αντιαθλητικό τον Τσαϊρέλη, έδωσαν τεχνική ποινή στον Γιατρά και απέβαλαν τους Ρόμπερσον – Έλις (ντισκαλιφιέ), ενώ ο Μπράουν δεν τιμωρήθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 44-42, 71-63, 95-83.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Χολ, Λίποβι 13, Γκίκας 10 (11 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 λάθη), Τσαϊρέλης 7, Σαλούστρος, Μέιερ 3, Κασελάκης 13, Μπράουν 31 (13/19 σουτ), Ελις 18 (9/10 δίποντα), Παρκς.
ΜΠΑΪΡΟΪΤ (Κόρνερ): Τόμας 2, Ρόμπερτσον 7, Στόκτον 8, Ντόρετ 14 (3/5 τρίποντα), Σέιφερτ 14, Χρόβατ 7, Μάισνερ 9, Μπρουκς 19, Ράιβιο 3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…