Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Παπαμακάριος: “Είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει το All Star Game”

Παπαμακάριος: “Είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει το All Star Game”

O πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Μανώλης Παπαμακάριος, μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ, για το φετινό All Star Game που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

– Πέρυσι το ΕΚΟ All Star Game επέστρεψε με τον κόσμο να δείχνει να το απολαμβάνει. Φέτος ο θεσμός ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη έπειτα από δύο και πλέον δεκαετίες. Πως περιμένετε να το αντιμετωπίσει ο κόσμος;

“Είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος το περιμένει πως και πως και θα το αγκαλιάσει. Η Θεσσαλονίκη θεωρείται μπασκετομάνα, έχει βγάλει αμέτρητα ταλέντα και στα γήπεδα ο παλμός είναι πολύ έντονος. Οι φίλαθλοι της Θεσσαλονίκης λατρεύουν το μπάσκετ, έχουν ζήσει μεγάλες στιγμές και είμαστε χαρούμενοι που το ΕΚΟ All Star Game ’19 θα πραγματοποιηθεί εκεί”.

– Η φετινή διοργάνωση συνδυάζεται με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τους πρώτους αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη. Πόσο σημαντικός είναι αυτός ο συμβολισμός;
“Είναι πολύ όμορφο αυτό και σίγουρα δεν επιλέχθηκε τυχαία η Θεσσαλονίκη εφέτος, για να φιλοξενήσει το ΕΚΟ All Star Game ’19 . Είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο να μάθει από που ξεκίνησε ουσιαστικά το μπάσκετ και τα βήματα που έγιναν μέχρι σήμερα για να έρθουν τόσες επιτυχίες. Θα είναι ένα γιορτινό 3ήμερο με όλη τη σημασία της λέξης. Γιορτάζει το μπάσκετ, γιορτάζουμε όλοι”.

– Το All tar Game δεν είναι μόνο θέαμα και παιχνίδι, αλλά θέλει να δώσει και ένα κοινωνικό μήνυμα μέσα από τις παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται. Πόσο σημαντικό είναι αυτό τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για το ίδιο το άθλημα;

“Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι φορείς του μπάσκετ, πραγματοποιούν πολλές εκδηλώσεις και δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, όχι μόνο στο All Star Game. Απλά, σε αυτή τη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ, όπου είναι συγκεντρωμένα τα μεγαλύτερα αστέρια του πρωταθλήματος, η χαρά είναι τεράστια, κυρίως για κάποια παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στα γήπεδα. Για μια ακόμη φορά λοιπόν, θα επισκεφτούμε ιδρύματα, να μοιράσουμε δώρα και χαρά, σε ανθρώπους που γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα της ζωής”.

– Οι περισσότεροι παίκτες έχουν διαδοχικές υποχρεώσεις, τέτοια παιχνίδια τους βοηθούν ώστε να αποφορτιστούν;

“Σίγουρα τους βοηθάει να αποφορτιστούν, καθώς θα διασκεδάσουν και για λίγα λεπτά θα ξεχαστούν. Χαριτολογώντας θα πω, ότι δεν ξέρω αν θα ισχύει τη συγκεκριμένη στιγμή το ίδιο και για τους παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού διότι τρία 24άωρα αργότερα θα παίξουν μεταξύ τους για το κύπελλο Ελλάδας και όλοι γνωρίζουν τη σημασία αυτού του αγώνα. Σας διαβεβαιώ πάντως, ότι οι πλάκες δίνουν και παίρνουν ανάμεσα στους παίκτες”.

– Ποιο είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι ίδιοι οι αθλητές μέσα από θεσμούς όπως το ΕΚΟ All Star Game;

“Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι αυτό της ενότητας. Θα πρέπει ο κόσμος να ξέρει, ότι όλοι οι παίκτες είναι αγαπημένοι μεταξύ τους. Είναι αντίπαλοι μόνον για 40 λεπτά και τίποτε άλλο. Μετά τους αγώνες θα βρεθούν, θα φάνε μαζί, θα περάσουν όμορφα. Δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν στεναχωρήθηκαν αν έχασε η ομάδα τους. Έχουν την οικογένεια τους, τα παιδιά τους, είναι άνθρωποι”.

– Η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχει κάποιο μήνυμα προς τον κόσμο που θα επιλέξει τους αθλητές;

“Να μπουν όλοι και να επιλέξουν τους αγαπημένους τους αθλητές, τους παίκτες που θέλουν να δουν αντιμέτωπους. Μέσα από την ψηφοφορία βλέπουμε και την αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ. Μετράμε τις δυνάμεις μας και συνεχίζουμε, με στόχο κάποια στιγμή το ΕΚΟ All Star Game να φθάσει στα πρότυπα του NBA”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μουράτος – «Να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε πυροτέχνημα»

Ο Βασίλης Μουράτος στάθηκε στην περσινή εξαιρετική πορεία του Λαυρίου, τονίζοντας πως πλέο…