Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ, μια… άσχημη εμπειρία για τον Αθηναίου

ΠΑΟΚ, μια… άσχημη εμπειρία για τον Αθηναίου

athinaiou

Το ebasket.gr επιβεβαιώθηκε απόλυτα στο θέμα του Γιάννη Αθηναίου… Όπως σας είχαμε ενημερώσει πολύ καιρό πριν, υπήρχε η προοπτική αποχώρησης του Ελληνα παίκτη. Αλλωστε τα όσα περνούσε στον ΠΑΟΚ, με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, είχαν ως αποτέλεσμα να προκύψει δυσαρέσκεια από την πλευρά του παίκτη.

Η αποχώρηση του Αθηναίου έμοιαζε απόλυτα φυσιολογική και πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλα… δυσάρεστα για τον “Δικέφαλο”, ενδεχομένως μετά το παιχνίδι (ή παιχνίδια, αν προκριθεί στην ημιτελική φάση) στο Κύπελλο Ελλάδας. Κάποιοι παίκτες ακόμη κάνουν υπομονή, αλλά δεν είναι εύκολο να συνεχίσουν να κάνουν όσο δεν βρίσκεται μια προσωρινή ή μόνιμη λύση.

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά τον Αθηναίου, η εμπειρία του στον ΠΑΟΚ ήταν… άσχημη. Από διάφορες απόψεις… Φυσικά το οικονομικό ήταν το ένα “αγκάθι”. Όταν μετακόμιζε στον ΠΑΟΚ, ίσως θεωρούσε πως ο “Δικέφαλος” δεν θα έχει οικονομικά προβλήματα. Βέβαια όσοι γνωρίζουν καλά τα δεδομένα στον ΠΑΟΚ, ήξεραν πως κάποια στιγμή το οικονομικό πρόβλημα θα έκανε την εμφάνισή του. Φαινόταν αυτό από την περασμένη σεζόν, με όσα έγιναν στον “Δικέφαλο” με τις πολλές οφειλές… Στον Άρη πέρυσι (2017-18) ο Αθηναίου παρέμεινε παρά τα οικονομικά προβλήματα, αλλά στους “ασπρόμαυρους” έκρινε πως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει με τις υπάρχουσες συνθήκες…

Από εκεί και πέρα, αγωνιστικά ο Αθηναίου είναι γεγονός ότι δεν έδειξε τον πραγματικό του εαυτό στον ΠΑΟΚ. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως πρόκειται για έναν καλαθοσφαιριστή με αγωνιστική ποιότητα… Το ποιος είναι ο Αθηναίου, το έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο στον ΠΑΟΚ ίσως να μην τον εκμεταλλεύτηκαν σωστά και σε αυτό παίζει ρόλο η διαχείριση που υπήρχε από το τεχνικό τιμ στο θέμα του Αθηναίου σχετικά με το πώς θα “έβγαζε” τις πραγματικές του δυνατότητες… Το κομμάτι της φετινής σεζόν ως παίκτης των “ασπρόμαυρων”, με τα πρώτα 14 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ήταν το χειρότερο για τον έμπειρο καλαθοσφαιριστή σε σχέση με τις αγωνιστικές περιόδους 2016-17 και 2017-18.

Εχουμε και λέμε… Στα πρώτα 14 ματς που είχε αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό την σεζόν 2016-17, ο Αθηναίου είχε 6 πόντους μέσο όρο και τρεις αγώνες με διψήφιο αριθμό πόντων. Στον Άρη την αγωνιστική χρονιά 2017-18, ο Αθηναίου στα πρώτα 14 παιχνίδια της Basket League είχε 8,9 πόντους μέσο όρο, με επτά ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Στον ΠΑΟΚ, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ήταν… χειρότερος στα πρώτα 14 ματς πρωταθλήματος πετυχαίνοντας μόλις 4,5 πόντους μέσο όρο και έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων μόνο σε δύο αγώνες. Ούτε, λοιπόν, οικονομικά αλλά ούτε και αγωνιστικά, η επιλογή του ΠΑΟΚ ήταν… συμφέρουσα για τον Αθηναίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Χωρίς θεατές το Λαύριο – Μαρούσι

Χωρίς κόσμο το Λαύριο – Μαρούσι. Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (22/…