Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Πάμε πάλι από την αρχή

Πάμε πάλι από την αρχή

nikos pappas

Πριν γράψω οτιδήποτε άλλο, να ευχηθώ (και να ευχηθούμε όλοι μας) περαστικά στον Νίκο Παππά. Για κάθε μπασκετμπολίστα ένας τραυματισμός είναι… εφιάλτης, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό, που χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια για να επιστρέψει. Ο διεθνής παίκτης είναι πεισματάρης κι είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.

Δεν είμαι εξίσου σίγουρος για τον Παναθηναϊκό, που πρέπει να στήσει ξανά από την αρχή την ομάδα. Αν (υποθετικά) τραυματίζονταν ένας από τους ξένους παίκτες (αντιλαμβάνεστε, ότι είναι μόνο υποθετική η προσέγγιση, όχι ότι υπάρχει προτίμηση στο ποιος θα βγει off) η κατάσταση θα ήταν πιο εύκολα διαχειρίσιμη, καθώς οι «πράσινοι» έχουν υπερβεί τον αριθμό των έξι, που δικαιούνται για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Προσέξτε τη… σπαζοκεφαλιά της ημέρας: Το «τριφύλλι» μετά την τελευταία ήττα του στο Κάουνας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Αν δεν τα καταφέρει κόντρα στη Μακάμπι ουσιαστικά θα έχει κρατήσει μόνο μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης, με το σύμπαν να φωνάζει ότι «δεν γίνεται».

Στην Ευρωλίγκα η απώλεια του Παππά καλύπτεται, με ταυτόχρονη παρουσία των δύο Αμερικανών (Κιλπάτρικ και Λάνγκφορντ), αλλά και περισσότερο χρόνο συμμετοχής του Λοτζέσκι. Από τη στιγμή που ο Πιτίνο δίνει χρόνο συμμετοχής στον Λεκαβίτσιους, «ποσοτικά» βγαίνει με άνεση ο χρόνος για τις δύο περιφερειακές θέσεις.
Εδώ, λοιπόν, που η απουσία του Παππά καλύπτεται (ποιοτικά σε κάθε περίπτωση θα λείψει από το «τριφύλλι»), δεν υπάρχει χρόνος για να καλυφθεί το κενό και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω ο Παναθηναϊκός.

Στις δύο εσωτερικές διοργανώσεις (Πρωτάθλημα και Κύπελλο), οι «πράσινοι» πρέπει να ζήσουν δίχως τις λύσεις που τους πρόσφερε ο διεθνής παίκτης, καθώς δεν μπορούν να τον αντικαταστήσουν με ξένο. Ήδη έχουν δύο παραπανίσιους (όταν επιστρέψει ο Λάνγκφορντ), οπότε για όποια -δεν προβλέπεται- προσθήκη, πρέπει να υπάρχει αντίστοιχα μια αφαίρεση.

Πλέον με οκτώ ξένους στις τάξεις του (μέχρι να φύγει κάποιος), ήτοι +2 από αυτούς που μπορεί να χρησιμοποιήσει στην Ελλάδα, -2 Έλληνες στην Ευρωλίγκα (εκτός του Παππά είναι κι ο Βουγιούκας εκτός πλάνων) και στο εσωτερικό -1 Έλληνα (Παππάς) κι έναν που δεν θα έχει παιχνίδια στα πόδια του (Βουγιούκας), το ρόστερ της ομάδας μοιάζει με… κρυπτόλεξο για δυνατούς λύτες.

Με όλα αυτά, με δεδομένο το σοκ, με παίκτες που θέλουν χρόνο προσαρμογής, η αποστολή στο «Γιαντ Ελιάου» μοιάζει εξόχως δύσκολη. Έτσι κι αλλιώς ήταν, τώρα απλά ο βαθμός δυσκολίας γίνεται ακόμα υψηλότερος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…