Κεντρική NBA Οι Ρόκετς έχασαν, ο Χάρντεν ισοφάρισε τον… Τζόρνταν! (vid)
NBA

Οι Ρόκετς έχασαν, ο Χάρντεν ισοφάρισε τον… Τζόρνταν! (vid)

harden

Ο Τζέιμς Χάρντεν μοιάζει να είναι βγαλμένος από κάποια μπασκετική “ονείρωξη” εντός των τελευταίων αγώνων, μετρώντας 5 σερί ματς με +40 πόντους, 9 σερί ματς με +35 πόντους, 11 σερί ματς με +30 πόντους και με αποκορύφωμα το μυθικό ματς εναντίον των Γουόριορς. Ο “Beard” έχει πάρει τα πρωτεία στην κούρσα για τον MVP κι έχει οδηγήσει τους Χιούστον Ρόκετς σε 11 νίκες εντός 12 παιχνιδιών, όλα αυτά μέχρι να βάλουν “τάξη” οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς!

Συγκεκριμένα, οι Μπλέιζερς επιβλήθηκαν των Ρόκετς με 110-101 και “έσπασαν” το σερί 6 νικών του συγκροτήματος του Χάρντεν. Ο Γιουσούφ Νέρκιτς κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα με 25 πόντους και 15 ριμπάουντ, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ σταμάτησε στους 24 πόντους ενώ ο Λίλαρντ σούταρε άσχημα (5/15 σουτ) αλλά μοίρασε 12 ασίστ.

Ο Χάρντεν, από την άλλη, πέτυχε μόλις… 38 πόντους, ολοκληρώνοντας τα συναπτά ματς με +40 πόντους. Ο Έβαν Τέρνερ ανέλαβε την τρομερά δύσκολη αποστολή του μαρκαρίσματός του, κάνοντας αρκετά καλή δουλειά, όντας physical αλλά δίχως να υποπίπτει σε άσκοπα φάουλ. Ο Χάρντεν ολοκλήρωσε το ματς με 8/18 δίποντα, 5/17 τρίποντα και 7/7 βολές, έχοντας μέτρια ποσοστά ευστοχίας ενώ έκανε κι 7 λάθη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σκόραρε μονάχα 9 πόντους στο πρώτο ημίχρονο!

“Τα σουτ μου ήταν πολύ flat στην αρχή του παιχνιδιού αλλά βρήκα τον ρυθμό μου στη συνέχεια. Πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά στο να ξεκινάω τους αγώνες”, τόνισε ο Χάρντεν μετά το τέλος του ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 10ο συνεχόμενο παιχνίδι για τον Χάρντεν με +35 πόντους κι ισοφάρισε τον Μάικλ Τζόρνταν, έχοντας τη 2η καλύτερη σχετική επίδοση από τότε που το NBA ενώθηκε με το ABA!  Στην κορυφή της εν λόγω λίστας βρίσκεται ο Κόμπι Μπράιαντ με 13 συνεχόμενα τέτοια ματς.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=J-aZDwB1qis

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…