Κεντρική NBA Οι Λέικερς έπαιξαν άμυνα στον Χάρντεν με τα χέρια πίσω! (vid)
NBA

Οι Λέικερς έπαιξαν άμυνα στον Χάρντεν με τα χέρια πίσω! (vid)

josh hart

Ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του NBA, όσον αφορά την ικανότητά του να εκμαιεύει έστω και την ελάχιστη επαφή, προκειμένου να πάει στη γραμμή των βολών. Οι αντίπαλοι παίζουν κυριολεκτικά με τη “φωτιά”, κάθε φορά που προσπαθούν να απλώσουν τα χέρια τους για να τον σταματήσουν, με τον Τζος Χαρτ να εφαρμόζει μια ιδιαίτερη “πατέντα”, ώστε να αποφύγει την παγίδα.

Συγκεκριμένα, ο γκαρντ των Λέικερς επέλεξε να παίξει άμυνα στον Χάρντεν με τα χέρια πίσω, με σκοπό να γλυτώσει την παράβαση! Το πρόβλημα ήταν ότι ο σούπερ-σταρ του Χιούστον τον άφησε πίσω του με άνεση, καθώς δεν είχε θέμα να μπει στο καλάθι από τον δεξιό διάδρομο, με τον Λανς Στίβενσον να υποπίπτει στο φάουλ. Ο Χάρντεν, λοιπόν, πέτυχε τον σκοπό του, άσχετα από την ιδέα του Χαρτ!

Η άμυνα του Χαρτ με τα χέρια πίσω

Υπενθυμίζεται ότι οι Λέικερς είχαν δοκιμάσει αυτό το είδος άμυνας και στην προηγούμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων στις 14 Δεκεμβρίου. Η ομάδα του Χόλιγουντ, βέβαια, είχε προβεί σε αυτή την πράξη περισσότερο σαν μορφή διαμαρτυρίας, εξαιτίας της ευκολίας με την οποία οι διαιτητές σφύριζαν φάουλ πάνω στον Χάρντεν. Σε εκείνο το ματς, ο Χάρντεν είχε σκοράρει 50 πόντους, ξεκινώντας το μυθικό σερί 19 αγώνων με +30 πόντους, το οποίο κρατάει μέχρι και σήμερα.

lebron james lakers hands

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…