Κεντρική NBA NCAA Ο Ζάιον Γουίλιαμσον “διαλύει” τη στατιστική υπηρεσία! (vid)

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον “διαλύει” τη στατιστική υπηρεσία! (vid)

zion williamson

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον αποτελεί ένα από τα πιο ιντριγκαδόρικα κολεγιακά prospects όλων των εποχών, με την ανυπομονησία των φανς για την είσοδο του στο NBA να χτυπάει “κόκκινο”! Οι προσομοιώσεις του επερχόμενου Ντραφτ τον φέρνουν πλέον ξεκάθαρα στην 1η θέση, με τον σούπερ-σταρ του Ντιουκ να καταγράφει συνεχώς τρομερά νούμερα, χάρη στον ιστορικό συνδυασμό δύναμης, βάρους κι αλτικότητας, τον οποίο διαθέτει.

Το τελευταίο του κατόρθωμα ήταν η απίθανη εμφάνιση μέσα στην έδρα του Γουέικ Φόρεστ, με τον Γουίλιαμσον να οδηγεί τους “μπλε διαβόλους” στη νίκη με 87-65, στην πρώτη εκτός έδρας εμφάνισή τους για φέτος!

https://twitter.com/DukeMBB/status/1082835829658214400

Συγκεκριμένα, ο Γουίλιαμσον ολοκλήρωσε το ματς με 30 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 32 λεπτά συμμετοχής, με 10/12 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 1/1 βολή! Είναι φανερό ότι ο κόσμος του NCAA παραείναι στενός για εκείνον, καθώς δεν υπάρχει παίκτης που να μπορεί να τον “ματσάρει”, με δεδομένο ότι υπερέχει κατά πολύ σε κάθε πιθανό φυσικό/αθλητικό τομέα. Χθες, μάλιστα, κατόρθωσε να είναι εύστοχος πίσω από τη γραμμή των 6.32, παρότι το σουτάκι του βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης.

Ο Γουίλιαμσον, μάλιστα, έθεσε κι ένα ρεκόρ, καθώς έγινε ο 2ος πρωτοετής από το 2003 κι έπειτα με +30 πόντους, +10 ριμπάουντ και +5 ασίστ σε ένα ματς. Ο έτερος “κάτοικος” της λίστας είναι ο σούπερ-σταρ των Σίξερς και πρώην “αστέρας” του LSU, Μπεν Σίμονς.

https://twitter.com/ESPNAusNZ/status/1082839643358298113

Τέλος, αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά σε ορισμένα στατιστικά στοιχεία από τη φετινή σεζόν του Γουίλιαμσον. Πιο αναλυτικά, το φαινόμενο του Ντιουκ σκοράρει 20.9 πόντους ανά αγώνα με 74% στα δίποντα (!), έχει το 4ο κορυφαίο defensive rating σε ολόκληρο το NCAA (δηλαδή στους πόντους που δέχεται η ομάδα του ανά 100 κατοχές όταν αυτός βρίσκεται στο παρκέ) ενώ, είναι καλύτερος από το 97% του κολεγιακού πρωταθλήματος, όσον αφορά τους πόντους που σκοράρει ανά κατοχή!

Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι ο Γουίλιαμσον αγωνίζεται στην πιο πλούσια, βάσει ταλέντου, ομάδα του NCAA, με τον ίδιο και δύο ακόμη συμπαίκτες του (Αρ Τζέι Μπάρετ, Καμ Ρέντις) να προορίζονται για την πρώτη 5άδα του Ντραφτ. Οι 13 νίκες που έχουν σημειώσει στα 14 φετινά τους ματς, άλλωστε, είναι απόλυτα ενδεικτικές, με μέση διαφορά της τάξεως των 26.7 πόντων!

Η φετινή στατιστική του Γουίλιαμσον: 20.9 πόντοι, 9.5 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ, 1.9 τάπες, 2.2 κλεψίματα ανά αγώνα, 67.9% στα σουτ εντός πεδιάς, 28% στα τρίποντα, 70.7% στις βολές.

Τα χθεσινά highlights του σπουδαίου Ζάιον Γουίλιαμσον

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…