Κεντρική NBA Ο Τζέιμς Χάρντεν των ρεκόρ και της… άμυνας! (vids)
NBA

Ο Τζέιμς Χάρντεν των ρεκόρ και της… άμυνας! (vids)

harden 1

Οι Χιούστον Ρόκετς βρίσκονταν ξανά ένα βήμα πριν από την “αυτοκτονία”, καθώς δέχθηκαν 3 σερί τρίποντα από τους Τορόντο Ράπτορς στο τελευταίο λεπτό, χάνοντας ένα προβάδισμα 11 πόντων! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 121-110, 1:14 πριν από το τέλος του ματς αλλά οι Καναδοί έτρεξαν σερί 9-0 με εύστοχες “βόμβες” των Λέοναρντ, Γκριν και Σιάκαμ ενώ είχαν την ευκαιρία να “αποδράσουν” από το Τέξας με τη νίκη στην εκπνοή, έπειτα από το άστοχο σουτ του Έρικ Γκόρντον.

Τα “φαντάσματα” από το ματς κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς είχαν αρχίσει ξανά να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο Τζέιμς Χάρντεν, όμως, έμελλε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των αντιπάλων, με έναν τρόπο που δεν αποτελεί ακριβώς εξειδίκευσή του…

Ειδικότερα, ο Λέοναρντ είχε την μπάλα στην κορυφή με αντίπαλο τον Πι Τζέι Τάκερ. Ο Νόρμαν Πάουελ ανέβηκε για το σκριν κι η αλλαγή έφερε τον Χάρντεν πάνω στον σούπερ-σταρ του Τορόντο. Δύο παίκτες-ορόσημα του σύγχρονου NBA έμελλε να τα βάλουν μεταξύ τους κι ο “Beard” αναδείχθηκε μέγας νικητής! Η άμυνά του ήταν όσο physical χρειαζόταν, τα πλάγια βήματά του ήταν ταχύτατα και το contest του τριπόντου ήταν άριστο, δίχως καμία υποψία φάουλ.

Έτσι, λοιπόν, ο Λέοναρντ υπέπεσε σε air-ball κι οι Ρόκετς πήραν μια νίκη-χρυσάφι με 121-119, διατηρώντας την 5η θέση της Δύσης και κοιτώντας λίγο ψηλότερα!

Η άμυνα του Χάρντεν στον Λέοναρντ

Ο Χάρντεν είχε συνολικά 35 πόντους, όντας ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που μπορεί να σκοράρει σε τέτοιο volume και να μην θεωρηθεί ως κάτι ιδιαίτερο! Τα ποσοστά του, βέβαια, δεν ήταν και τα καλύτερα (7/12 δίποντα, 2/13 τρίποντα) αλλά η παραγωγικότητά του σώθηκε από τη γραμμή των βολών, εκεί όπου ήταν άψογος (15/15 βολές). Το άτυπο duel με τον Λέοναρντ, ο οποίος είχε 32 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, τον ανέδειξε νικητή.

Κάπως έτσι, ο Χάρντεν διατήρησε το περιβόητο σερί με τις 30άρες, φθάνοντας τα 22 συναπτά παιχνίδια με +30 πόντους και κρατώντας την 4η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών (κορυφαία μετά τη δεκαετία του ’60).

Τέλος, αξίζει να γίνει αναφορά σε ακόμη ένα ρεκόρ από τον “άρχοντα” του είδους στο σημερινό NBA. Συγκεκριμένα, ο Χάρντεν ήταν ο πρώτος σκόρερ ολόκληρου του αγώνα για 22η συνεχόμενη φορά, διατηρώντας την 3η κορυφαία σχετική επίδοση όλων των εποχών! Στην κορυφή κάθεται, φυσικά, ο Γουιλτ Τσέιμπερλεϊν (40 σερί παιχνίδια το 1962) ενώ, στη 2η θέση είναι ο θρύλος, Μπομπ ΜάκΑντου (28 σερί ματς το 1975).

Τα highlights των Χάρντεν και Λέοναρντ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…