Κεντρική NBA Ο Τζέιμς Χάρντεν “σπάει” αστραγάλους και καταστρέφει άμυνες! (vids)
NBA

Ο Τζέιμς Χάρντεν “σπάει” αστραγάλους και καταστρέφει άμυνες! (vids)

james harden rockets

Ο Τζέιμς Χάρντεν βρίσκεται σε εξωφρενική φόρμα και δίνει την εντύπωση ότι η αποδοτικότητά του καθορίζεται αποκλειστικά από τις δικές του ορέξεις, με την αντίπαλη άμυνα να μην παίζει κι ιδιαίτερο ρόλο! Ο Τζαμάλ Μάρεϊ κατανόησε τη “μαγεία” του ηγέτη των Ρόκετς με πολύ εμφατικό τρόπο, καθώς ο “Beard” τον υποχρέωσε να φιλήσει το πάτωμα με μια τρομερή ραχιαία ντρίμπλα, η οποία συνοδεύτηκε από… τετράποντο!

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1082464432276541440

Οι πρωτοπόροι της Δύσης, Ντένβερ Νάγκετς, δεν κατόρθωσαν να σταθούν εμπόδιο στις ορέξεις του Χάρντεν, ο οποίος οδήγησε τους Χιούστον Ρόκετς σε μια σπουδαία νίκη με 125-113. Με 32 πόντους, 5 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 6/15 τρίποντα και 12/15 βολές, ο “Beard” βρήκε εναλλακτικούς τρόπους αποτελεσματικότητας, καθώς μοίραζε συνεχώς την μπάλα με καταπληκτικές πάσες, με δεδομένο ότι το Ντένβερ πετούσε συνεχώς νταμπλ-τιμ και παγίδες πάνω του.

Πιο συγκεκριμένα, οι Νάγκετς επέλεγαν blitz και hard-hedge άμυνες στο πικ-εν-ρολ ενώ πίεζαν τον Χάρντεν στα 3/4 του γηπέδου σε αρκετές περιστάσεις. Ο σούπερ-σταρ του Χιούστον, όμως, πάσαρε μονίμως την κατάλληλη στιγμή, με τις απίθανες σκαστές πάσες του να ξεχωρίζουν ενώ, ο Κλιντ Καπέλα ήταν ο κύριος επωφελούμενος μέσω του πικ-εν-ρολ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ελβετός σέντερ σταμάτησε στους 31 πόντους με 13/18 σουτ, όντας στην κορυφαία κατάσταση της καριέρας του ταυτόχρονα με τον Χάρντεν!

Επίσης, ο Πι Τζέι Τάκερ είχε 21 πόντους με 7/11 τρίποντα, τα οποία ήταν ελεύθερα χάρη στη βαρύτητα του Χάρντεν ενώ, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Τζέραλντ Γκριν, ο οποίος πέτυχε 6/10 τρίποντα! Οι “ρουκέτες” είχαν συνολικά 22/47 “βόμβες” πίσω από τα 7.25, με 3 παίκτες να σημειώνουν τα 19 από αυτά και με τον Χάρντεν να επιδεικνύει το κλασικό του step-back μέσα από φάσεις απομόνωσης!

Αυτό ήταν το 10ο φετινό παιχνίδι του Χάρντεν με +30 πόντους και +10 ασίστ, με κανέναν άλλον παίκτη της φετινής σεζόν να το έχει κατορθώσει πάνω από 3 φορές ενώ, οι Ρόκετς έχουν 11 νίκες στα τελευταία 13 ματς, με τους μέσους όρους του εν ενεργεία MVP να σοκάρουν!

Οι μέσοι όροι του Χάρντεν στα τελευταία 13 ματς: 38.3 πόντοι, 6.8 ριμπάουντ, 9.9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 42.8% στα σουτ εντός πεδιάς, 9 εύστοχα σουτ ανά αγώνα, 40.5% στα τρίποντα, 6.3 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα (!), 86.4% στις βολές, 11.7 εύστοχες βολές ανά αγώνα,

Τα highlights του Χάρντεν

https://www.youtube.com/watch?v=r2hKHLArwRg

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…