Κεντρική NBA Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς έχει επιστρέψει… πεινασμένος! (vid)
NBA

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς έχει επιστρέψει… πεινασμένος! (vid)

demarcus cousins 3

Μπορεί το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στους Γουίζαρντς να ήταν μόλις το 3ο φετινό για τον ΝτεΜάρκους Κάζινς αλλά ο “Boogie” δεν έχει χάσει την ευκαιρία να αποδείξει ότι βρίσκεται ήδη σε αρκετά καλή κατάσταση. Ένας ολόκληρος χρόνος αποχής από τα παρκέ παραήταν πολύς για τον “θηριώδη” σέντερ, ο οποίος βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες χθες, προκειμένου να επιβάλλει τη θέλησή του.

Ειδικότερα, ο Κάζινς έμεινε στο παρκέ για 24 λεπτά, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (8/12 σουτ). Όπως γίνεται κατανοητό, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς αρχίζουν και γίνονται όλο και πιο άδικοι για τους ανταγωνιστές τους, συνθέτοντας ίσως την κορυφαία βασική πεντάδα στην ιστορία του NBA, όσον αφορά τη “λάμψη” των ονομάτων της!

Ο Κάζινς εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι Γουίζαρντς χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο κοντά σχήματα, με τον Τόμας Μπράιαντ να είναι ο μόνος κλασικός ψηλός που πήρε λεπτά συμμετοχής χθες! Αυτό έγινε κατανοητό κυρίως στην 4η περίοδο, όταν ο Κάζινς σκόραρε εις διπλούν με αντίπαλο τον Σαμ Ντέκερ, σε χρονικό σημείο, μάλιστα, που οι Γουίζαρντς είχαν σχεδόν εκμηδενίσει τη διαφορά.

Πέρα από τη δυναμική του κοντά στο καλάθι, ο Κάζινς έδειξε τα skills του και σε δύο άλλους τομείς, οι οποίοι καθιστούν τους “dubs” ακαταμάχητους. Πρόκειται, φυσικά, για τον εξαιρετικό τρόπο που βλέπει το παρκέ και πασάρει αλλά και για τα πολύ καλά σκριν που θέτει. Οι Γουόριορς δεν είχαν ποτέ έναν τόσο ικανό πασέρ στη θέση “5” από τότε που ο Άντριου Μπόγκουτ αποχώρησε ενώ, η δύναμή του στα σκριν δίνει ακόμη περισσότερα εκατοστά χώρου στους “φονικούς” συμπαίκτες του.

Οι μέσοι όροι του Κάζινς στα πρώτα 3 ματς: 13 πόντοι ανά αγώνα, 7 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ σε 20.3 λεπτά συμμετοχής, 15/32 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 5/7 βολές, 12 προσωπικά φάουλ, 3 λάθη

Τα highlights του Κάζινς

https://www.youtube.com/watch?v=Cl-wtjK3bws

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…