Κεντρική Basket League Κύμη Ο Νίξον στην πεντάδα των ριμπάουντερ του Λαυρίου

Ο Νίξον στην πεντάδα των ριμπάουντερ του Λαυρίου

Εύκολη εντός έδρας νίκη πήρε το Λαύριο στο παιχνίδι με την Κύμη. Στην αναμέτρηση με την ομάδα της Χαλκίδας, ο Τζαμάλ Νίξον μάζεψε δύο ριμπάουντ και μπήκε στην πεντάδα των κορυφαίων ριμπάουντερ του Λαυρίου, κι ας είναι μόλις 1.86.

Αναλυτικά το θέμα:

“Ο Χρήστος Σερέλης του έδωσε τα… κλειδιά του Λαυρίου Aegean Cargo από την πρώτη μέρα του στην Betshop Basket League, το καλοκαίρι του 2015. Ο Τζαμάλ Νίξον μπήκε σήμερα μέσα από το παιχνίδι με την Κύμη στην κορυφαία πεντάδα των ριμπάουντερ της ομάδας της λαυρεωτικής κι ας είναι μόλις 1.86.

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ με τα δύο ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 146 και ξεπέρασε τον πρώην συμπαίκτη και νυν προπονητή του πια, Σάκη Γιαννακόπουλο αλλά και τον Αντουέιν Ουίγκινς που έχουν από 145.

Κατά τα άλλα…

*Ο κορυφαίος του Λαυρίου Aegean Cargo σήμερα Δημήτρης Κακλαμάνάκης, με τους 17 πόντους του ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία. 17 είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings της σεζόν 2016-17.

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου με τους 16 πόντους του στο σημερινό παιχνίδι -έμεινε δύο πόντους μακριά από την κορυφαία επίδοση του στην κατηγορία- ξεπέρασε τους 400 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Ο Ντορόν Λαμπ είχε 1/2 βολές και φτάνοντας τις 69 εύστοχες, μπήκε στην πρώτη πεντάδα της αντίστοιχης λίστας του Λαυρίου Aegean Cargo. Ο Αμερικανός γκαρντ ξεπέρασε τον Ουσμάν Κρουμπάλι που είχε 68 τη σεζόν 2015-16 και έφτασε τον Μπράντον Γιανγκ που έπαιξε στην ομάδα στη διετία 2015-17.

*Σε ομαδικό επίπεδο, το Λαύριο Aegean Cargo ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση της στις ασίστ έχοντας 19, όσες είχε απέναντι και στον Πανιώνιο.

Horton kymi
“Πενταδάτος” ο Χόρτον

Ο Κρις Χόρτον πρόσθεσε μία ακόμη πολύ παραγωγική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Μεταξύ άλλων με τα έξι εύστοχα δίποντα που είχε στο Λαύριο, ο Αμερικανός σέντερ έφτασε τα 61 και μπήκε στην κορυφαία πεντάδα της σχετικής λίστας της Κύμης στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ξεπέρασε τον Θαντ ΜακΦάντεν (56) και τον Μάικλ Κάιζερ (57).

*Με τους πέντε πόντους του ο Σταύρος Τουτζιαράκης έφτασε τον Λένζελ Σμιθ στη 2η θέση των σκόρερ της Κύμης στην Betshop Basket League, έχοντας αμφότεροι από 324.

*Με την 302η εμφάνιση του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ο Γιώργος Τσιάρας ξεπέρασε τον Μάικ Μπατίστ κι ανέβηκε στην 44η θέση της σχετικής λίστας του.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η Κύμη ήταν αναποτελεσματική από το τρίποντο και τα δύο μόνο εύστοχα -σε 17 προσπάθειες- αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού δεν είχε πέσει κάτω από τα τέσσερα, όσα είχε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

*Η ομάδα της Εύβοιας ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τα 20 αμυντικά ριμπάουντ που είχε, όσα και στο παιχνίδι της στο Περιστέρι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Μέξας: «Νίκη καρδιάς, χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας. Το Λαύριο επικράτησε …