Κεντρική NBA Ο Νίκολα Γιόκιτς σε νέες στιγμές “μαγείας”! (vid)
NBA

Ο Νίκολα Γιόκιτς σε νέες στιγμές “μαγείας”! (vid)

Με δεδομένη την απουσία του Τζοέλ Εμπίιντ, ο Νίκολα Γιόκιτς δύσκολα θα είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι κόντρα στους Φιλαδέλφια 76ερς. Ο Σέρβος σούπερ-σταρ, ο οποίος δεν επιλέχθηκε στις βασικές πεντάδες του All-Star Game αλλά θα έχει σίγουρα ρόλο “ρεζέρβας”, άφησε το κλασικό του αποτύπωμα στο παρκέ, τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά, οδηγώντας τους Ντένβερ Νάγκετς σε ακόμη μια εντός έδρας νίκη.

Ειδικότερα, ο “Joker” ολοκλήρωσε το ματς με 32 πόντους, 18 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής, σημειώνοντας το 7ο φετινό του τριπλ-νταμπλ! O Γιόκιτς είναι 3ος στη σχετική λίστα, πίσω από τους Ράσελ Γουέστμπρουκ και Μπεν Σίμονς, ενώ έφθασε τα 23 τριπλ-νταμπλ καριέρας, με τον Γουιλτ Τσέιμπερλεϊν να είναι ο μόνος σέντερ στα χρονικά της λίγκας που έχει περισσότερα (78)!

Επίσης, ο ηγέτης των Νάγκετς, τους οποίους οδηγεί στη 2η θέση της Δύσης, κατόρθωσε για φορά στην καριέρα του να φθάσει τουλάχιστον τους 30 πόντους, τα 15 ριμπάουντ και τις 10 ασίστ σε ένα ματς. Μονάχα ο Τσέιμπερλεϊν κι ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ -δηλαδή οι κορυφαίοι σέντερ όλων των εποχών- έχουν καταφέρει κάτι παρόμοιο, όσον αφορά τους ψηλούς του NBA.

Ο Γιόκιτς επέστρεψε στη δράση μετά από την απουσία του στο προηγούμενο ματς εναντίον των Σανς και μπήκε με πρωτοφανή “αγριάδα” στο παρκέ. 17 πόντους στην 1η περίοδο έγραψε το “κοντέρ” ενώ, όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ο Σέρβος είχε ήδη 20 πόντους και 12 ριμπάουντ. Αν, μάλιστα, ο κόουτς, Μάικ Μαλόουν δεν τον άφηνε στον πάγκο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Γιόκιτς θα είχε την ευκαιρία να φθάσει τους 30 πόντους, τα 20 ριμπάουντ και τις 10 ασίστ και να γίνει μόλις ο 3ος παίκτης τα τελευταία 40 χρόνια που το επιτυγχάνει!

Τη φετινή σεζόν, ο Γιόκιτς μετρά 20.1 πόντους, 10.4 ριμπάουντ και 7.7 ασίστ ανά αγώνα, όντας -κατά πολλούς- ο κορυφαίος ψηλός πασέρ στην ιστορία. Ο Ιανουάριος, μάλιστα, δείχνει να είναι ο καλύτερος μπασκετικός μήνας της ζωής του, με τους αριθμούς του να εκτοξεύονται (25.5 πόντοι, 12.2 ριμπάουντ, 8.5 ασίστ ανά αγώνα, 52.4% στα σουτ εντός πεδιάς, 85.7% στις βολές, ρεκόρ 9-4 οι Νάγκετς) και με τον ίδιο να έχει κερδίσει μια θέση στις συζητήσεις για τον MVP.

Τα highlights του Νίκολα Γιόκιτς

https://www.youtube.com/watch?v=vpL0QPsc314

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…