Κεντρική NBA Ο Μπράντλεϊ Μπιλ αξίζει μια θέση στο All-Star Game (vid)
NBA

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ αξίζει μια θέση στο All-Star Game (vid)

bradley beal

Μπορεί οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς να ηττήθηκαν στη 2η παράταση από τους πανίσχυρους, Τορόντο Ράπτορς αλλά ο Μπράντλεϊ Μπιλ απέδειξε ξανά ότι διαθέτει στόφα ηγέτη. Ο σταρ των “μάγων” έμεινε στο παρκέ για 55 λεπτά, μόλις ο 2ος παίκτης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο τη φετινή σεζόν μετά τον Ντέβιν Μπούκερ κι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, ώστε να διατηρήσει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Συγκεκριμένα, ο Μπιλ τελείωσε το ματς με 43 πόντους, 10 ριμπάουντ και 15 ασίστ, έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (11/24 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 3/7 βολές) και άψογη clutch παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι Γουίζαρντς ανέτρεψαν διαφορά 17 πόντων στην 4η περίοδο, με τον Μπιλ να έχει 19 πόντους στο εν λόγω διάστημα (3/4 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 1/2 βολές), καθώς και τη “βόμβα” που έστειλε το ματς στον έξτρα χρόνο!

Το μεγάλο σουτ του Μπιλ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπιλ δεν έπαψε να είναι clutch και στην παράταση, ισοφαρίζοντας σε 131-131 με ένα πολύ δύσκολο μπάσιμο κι οδηγώντας την αναμέτρηση σε ακόμη μία παράταση.

Επίσης, ο Μπιλ κατόρθωσε να γράψει ιστορία, καθώς έγινε μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία του NBA με +40 πόντους, +10 ριμπάουντ και +15 ασίστ σε τουλάχιστον δύο ματς μέσα σε μία σεζόν! Ο μυθικός, Όσκαρ Ρόμπερτσον, είναι αυτός που συμπληρώνει τη λίστα.

Με τον Τζον Γουολ να βρίσκεται μόνιμα εκτός δράσης από τις 28 Δεκεμβρίου, κάτι που θα κρατήσει ως το τέλος της σεζόν, ο Μπιλ έχει πάρει στις πλάτες του ένα μέτριο κι ασύνδετο σύνολο, προσπαθώντας να το τραβήξει ως τα πλέι-οφ. Χωρίς την παρουσία του Γουολ κι υπό την καθοδήγηση του Μπιλ, οι Γουίζαρντς έχουν ρεκόρ 5-4, νικώντας ομάδες όπως το Μιλγουόκι, την Οκλαχόμα και τη Φιλαδέλφια ενώ έμειναν τρομερά ανταγωνιστικοί απέναντι στους πρωτοπόρους, Ράπτορς.

Ο Μπιλ είναι καλύτερος από ποτέ, όσον αφορά τον τρόπο που επιτίθεται στο καλάθι, δείχνοντας σημάδια εμφανούς βελτίωσης από πέρσι. Είναι τρομερά επιθετικογενής κι “εκρηκτικός” στο πρώτο του βήμα ενώ, έχει γίνει άψογος στο να διαβάζει το παιχνίδι μετά το πικ-εν-ρολ, έχοντας αναπτύξει έναν ξεχωριστό “δεσμό” με τον Τόμας Μπράιαντ. Επίσης, η εκτελεστική του δεινότητα μετά από ντρίμπλα (pull-ups, step-backs) είναι αψεγάδιαστη ενώ φαίνεται πως διαθέτει το απαιτούμενο killer instict που χρειάζεται ένας σταρ.

Με αρκετά “ήσυχο” τρόπο, ο Μπιλ έχει φθάσει στους 24.8 πόντους, τα 5 ριμπάουντ και τις 5 ασίστ ανά αγώνα, μια στατιστική γραμμή που θα πρέπει να του εξασφαλίσει μια θέση στο All-Star Game. Αν εξαιρέσει κανείς τους Κάιρι Έρβινγκ, Κέμπα Γουόκερ και Μπεν Σίμονς, ουδείς άλλος περιφερειακός παίκτης της Ανατολής θα πρέπει να βρίσκεται από πάνω του στην “ιεραρχία”.

Οι μέσοι όροι του Μπιλ στα 9 ματς χωρίς τον Γουολ: 30.2 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ, 6.4 ασίστ σε 39 λεπτά ανά αγώνα, 47.1% στα σουτ εντός πεδιάς με 10 εύστοχα ανά παιχνίδι, 41.2% στα τρίποντα, 2.4 κλεψίματα.

Τα χθεσινά highlights του Μπιλ

https://www.youtube.com/watch?v=VgM0doVU_5A

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…